Politika

Vējonis: mediju pratība ir valsts drošības daļa

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidents pastāstījis ārvalstu vēstniekiem par savu drošības sapratni un par Latvijas politikas prioritātēm Eiropas Savienībā.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Valsts prezidents Raimonds Vējonis rīkoja tradicionālo Latvijā akreditēto ārvalstu vēstnieku pieņemšanu, tiek ziņots valsts vadītāja Twitter. Tikšanās bija veltīta Jaungad svētkiem.

Vējonis dalījās savos priekšstatos par valsts drošību un Eiropas Savienības nākotnes redzējumu.

Īpaši tika uzsvērts drošības informācijas komponents.

"Drošības koncepcija ietver ne vien militāro jomu, bet arī mūsu valstu un to sabiedrību spēju pretoties ārējai iedarbībai, kvalitatīvu informācijas sistēmu aizsardzību un iedzīvotāju informācijas pratību," — teica Raimonds Vējonis.

​Vējonis apliecināja, ka Latvija atbalsta turpmāku Eiropas integrācijas padziļināšanu.

"Latvija vēlas būt daļa no Eiropas, kur notiek aktīvs dialogs un jauno ideju apspriešana. Mēs atbalstām ciešāku ES valstu sadarbību, kas ļaus padarīt Savienību konkurētspējīgāku un drošāku," — teikts ziņojumā.

​Eirointegrācijas padziļināšana, proti, nākamas valūtas savienības parametri, tika pārrunāti Eirogrupas tikšanās laikā šīs nedēļas sākumā 22. janvārī, kur Latviju pārstāvēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Ministre uzskata, ka nākamā integrācijas līmeņa parametrus noteiks ne tikai Vācijas un Francijas viedokļi, bet arī citu valstu pozīcijas.

Partneri

Daži diplomātisko pārstāvniecību vadītāji jau pastāstīja par Latvijas prezidenta pieņemšanā gūtajiem iespaidiem.

"Man ir gods apmeklēt Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes Jaungada pieņemšanu," — uzrakstīja Gruzijas vēstnieks Latvijā Teimurazs Džandžalija.

​​"Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa ikgadējā tikšanās ar akreditētājiem diplomātisko misiju vadītājiem. Latvija ir partnervalsts, tā atbalsta Maķedonijas un Rietumbalkānu reģiona eiroatlantiskās tieksmes," — atzīmējusi Maķedonijas pagaidu pilnvarniece Polijā Gorica Atanasova, kuras pārstāvniecība atbild arī par attiecībām ar Latviju un Lietuvu.

Ziņu lente
0