Robots Sofija "uzkāries" pēc jautājuma par Ukrainu

© © Фото: Riigikantselei / Jürgen RandmaЮри Ратас и робот София
Юри Ратас и робот София - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkveidīgais robots Sofija ļoti negaidīti reaģēja uz jautājumu "Ko darīt ar korupciju Ukrainā?": mašīnai sabojājusies programmatūra un "uzkāries" procesors.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Ukrainas paviljonā Davosā cilvēkveidīgs Sofija avarēja pēc jautājuma par korupciju Ukrainā, ziņo RIA Novosti.

Par avarējošo robotu pastāstīja Ukrainas parlamenta deputāte Aļona Škruma.Sociālajā tīklā Facebook viņa uzrakstīja, ka "pašam modernākajam robotam pasaulē — Sofijai — pēc jautājuma "Ko darīt ar korupciju Ukrainā?" salūzis skripts un "uzkāries" procesors.

Interneta lietotāji reaģējuši uz šo situāciju ļoti dažādi.

Bijušais Gruzijas prezidents, bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili grasās kļūt par "Ukrainas glābēju"

"Salūzis ne tikai robots: salūzis prezidents, ministri, deputāti, ierēdņi, tiesneši un tā tālāk. Pagaidām neviens nevar pretoties korupcijai Ukrainā. Ukrainas tauta, padomā par to," — raksta kāds Vasilijs Kadlecovs.

"Lūk, ukraiņu korupcija nav izprotama pat mākslīgajam intelektam," — raksta Irina Harčenko.

"Pat robots nobijies no UDD un no apsūdzībām separātismā. Un notēlojis, ka ir salūzis," — raksta Daņila Ivanovs.

Sofiju radījusi Honkongas kompānija Hanson Robotics. Robots projektēts tā, lai mācītos un pielāgoties cilvēku uzvedībai, kā arī strādātu ar cilvēkiem.

Aizvadītā gada rudenī Sofija saņēma Saūda Arābijas pilsonību — tas ir pirmais gadījums pasaulē, kad robots kļuvis par valstspiederīgo.    

Ziņu lente
0