Politika

Lietuvas Seimā grib pārbaudīt valdošās partijas līdera"sakarus" ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemnieku un zaļo savienības līderi Ramūnu Karbauski apsūdz par to, ka viņš uzvarējis vēlēšanās, pateicoties Krievijas politiskai ietekmi.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Lietuvas Seima opozīcija plāno izveidot parlamentāras izmeklēšanas komisiju, kas izpētīs Zemnieku un zaļo savienības līdera Ramūna Karbauska sakarus ar Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva.

"Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu" partijas līderis Gabrieļus Landsberģis  nosauca Karbausku par "ietekmīgu oligarhu, kura biznesa attiecības saistītas ar Krieviju".

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Grībauskaite uzskata, ka Skverneļa piedāvājums attiecībās ar Krieviju ir bezatbildīgs

"Galu galā, pateicoties šai politiskai ietekmei viņš uzvar vēlēšanās un, iespējams, maina valsts ģeopolitisko kursu," — uzsvēra Landsberģis.

Konservatoru līderis vērsīsies Valsts drošības departamentā, lai noskaidrotu, vai Karbausks un viņa partija varētu radīt "draudus Lietuvai".

Bijušais konservatoru līderis, ekspremjers, Saeimas deputāts Andrjus Kubiļus arī apgalvo, ka Karbausks vai viņa ģimenes locekļi tikās ar Krievijas politiķiem.

Pats Karbausks noliedz apsūdzības un apgalvo, ka nav apmeklējis Krieviju kopš 1994. gada.

"Mans brālis strādā Krievijā, mans tēvs kad dodas uz turieni, tad tikai viesojas pie brāļa, viņam nav nekādu sakaru, nekādu attiecību. Tie ir ļoti dīvaini jautājumi," — viņš teica.

Ramūna Karbauska brālis Mindaugs ir teātra režisors, Krievijas teātra prēmiju ieguvējs kopš 2011. gada strādā par Majakovska teātra vadītāju Maskavā.

2016. gada Seima vēlēšanos Zemnieku un zaļo savienība ieguva 56 mandātus un izveidoja valdību kopā ar Sociāldemokrātisko partiju.

Ziņu lente
0