Esiet toleranti: vai māja var kļūt par kuģi

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasБарк "Крузенштерн" на Балтийском море
Барк Крузенштерн на Балтийском море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vides ministrijai ir divas nedēļas, lai noskaidrotu situāciju ar "māju-kuģi" Pāvilostā, bet sociālo tīklu apmeklētāji ir gatavi apspriest situāciju nekavējoties.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis licis Vides ministrijai divu nedēļu laikā noskaidrot situāciju ar "māju-kuģi" un piedāvāt risinājumu, vēsta LTV.

Izdevuma Kursas Laiks žurnālisti atrada ēku Pāvilostas piekrastē, trīs metru attālumā no krasta un pārsteigti konstatēja, ka dokumenti liecina: tas ir kuģis, nevis māja. Izrādījās, ka noslēpumainā būve pieder SIA "Alco", kuras īpašnieks Argods Lūsiņš ieņem devīto vietu starp 100 bagātākajiem cilvēkiem Latvijā.

Pašvaldība paskaidroja, ka tiesa atzinusi ēku par kuģi, savukārt tiesa paskaidroja, ka vienkārši devusi atļauju celt piekrastē kuģi, un pašvaldībai jājautā, kā tā pārvērtusies par māju. Pāvilostas mērs Uldis Kristapsons apsolīja vērsties Latvijas Jūras administrācijā, kas varētu sniegt eksperta slēdzienu jautājumā, vai māja ir kuģis.

Pēc valdošās koalīcijas sapulces žurnālisti pavaicāja premjerministram, kādi soļi tiks sperti, lai novērstu trūkumus likumdošanā, kuru dēļ kļuva iespējams uzcelt krastā tādu ēku. Kučinskis atbildēja, ka parakstījis īpašu rezolūciju, kura liek Vides un Tieslietu ministrijām, kā arī citām atbildīgajām iestādēm divu nedēļu laikā sniegt informāciju par šo situāciju un iespējamiem risinājumiem, lai nepieļautu tās atkārtošanos.

"Ēku identitāte – sociāls konstrukts"

Savukārt sociālo tīklu apmeklētāji, atšķirībā no premjerministra, nebija īpaši pārsteigti par to, ka māja pārvērtusies par kuģi.

"Savulaik miljonārs panāca kādas labas skolas slēgšanu Saldus pusē (bija liekas īpaša interese par vietu,kur skola). Saldus dome bij "ķepiņām gaisā" naudas maka priekšā,nelīdzēja ne Tiesībsarga,ne IZM argumenti skolas saglabāšanai.Tāpēc kuģis-māja un neredzošā pašv. mani neizbrīna," – Twitter tīklā pastāstīja Sarma Freiberga, labdarības fonda Nāc līdzās vadītāja.

 

"Mājakuģis, Saeimas komisija, Limbažu tiesnesis, maksātnespējas eposs, sagrābšanas "uzvaras gājiens"; un tad brīnās, ka grūti ieraudzīt tiesiskumu un taisnību LV valstī. Vienas partijas valdības atbildībā-gadiem. Nolaižas garīgās rokas," – viedokli pauda RB Rail izpilddirektore un valdes locekle Baiba Rubesa.

Atradās arī tādi, kas nolēmuši aizstāvēt "mājas tiesības" uzskatīt sevi par ko vien vēlas, neņemot vērā novecojušas sabiedriskās nostādnes.

"Ja māja jūtas kā kuģis, tā var dzīvot kā kuģis. Būvju identitāte ir sociāls konstrukts. Esiet toleranti," – palūdza Zanda.

Ziņu lente
0