Politika

Pabriks: ZZS un "Saskaņas" koalīcija novedīs Latviju līdz kolhoznieku līmenim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāts Artis Pabriks uzskata, ka Latvijas attīstība bremzēsies, ja "Vienotība" neiekļūs nākošajā Saeimā un valdībā.

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Latvijas simtgadē Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas" koalīcija nenāks par labu, paziņoja Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks ("Vienotība") telekanāla LNT raidījuma "900 sekundes" intervijā.

Кошка на дереве - Sputnik Latvija
Politika
Cīņa par vietu Saeimā: Ždanokas bites pret Ušakova kaķiem

Pēc Pabrika domām, gaidāmajās Saeimas vēlēšanās "Vienotībai" derētu startēt ar tādām proeiropeiskām un prolatviskām partijām kā "Kustība "par!", "Latvijas attīstībai" un dažām reģionālām partijām. Pabriks īpaši netic "Vienotības" iespējām iekļūt Saeimā, ja tā piedalīsies vēlēšanās ar savu atsevišķu sarakstu.

Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc Saeimas vēlēšanām valdībā saņems vēl lielāku pārsvaru, tad Latvijas attīstība bremzēsies, pārliecināts Pabriks.

"ZZS nekad nav izcēlusies ar ļoti aktīvu politiku, bet drīzāk pasīvu, konservatīvu, lēnu, un tas nav veids, kā Latvija var tikt ārā no trešās vietas Baltijā," — viņš paskaidroja. Turklāt Pabriks atzīmēja, ka ZZS vienmēr ir bijusi "Vienotības" partnere, bez kuras neizdotos izveidot valdību.

Pabriks uzskata, ka Latvijai tās simtgades gadā noteikti nav vajadzīgs scenārijs, kurā pēc vēlēšanām koalīciju izveidos ZZS un "Saskaņa".

Tas nozīmētu "ieslīkšanu sūnu ciema mentalitātē, kur mēs joprojām veidosim gan nacionālo, gan Eiropas, gan starptautisko politiku tādā kolhoznieku līmenī, kāds tas bija deviņdesmitajos gados, knapi runāsim angliski un nesapratīsim, ko nozīmē dzīvot Latvijai 21. gadsimtā," — viņš uzsvēra.

Ziņu lente
0