Vācijā tiks atsaukti 127 tūkstoši Audi automašīnu ar dīzeļdzinējiem

© © Фото : AudiAudi A8
Audi A8 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairākiem Audi automašīnu modeļiem konstatēti "nelikumīgi attīrīšanas sistēmu atslēgšanas mehānismi".

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Vācijas Federālā automašīnu pārvalde devusi rīkojumu atsaukt 127 tūkstošus jauno Audi modeļu ar dīzeļa dzinēju V6 TDI, ņemot vērā skandālu ar gāzu izmešiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Bild am Sonntag.

Mercedes - Sputnik Latvija
Uzņēmējs: Volvo, Audi un Mercedes detaļas tiek ražotas Latvijā

Modeļos A4, A5, A6, A7, A8, Q5 un Q7 konstatēti "nelikumīgi attīrīšanas sistēmu atslēgšanas mehānismi", turklāt iestāde draud aizliegt pirms 2017. gada vidus ražoto automašīnu Audi A8 pārdošanu, informē Bild am Sonntag.

Automašīnu koncerns Volkswagen, kura apakšnodaļa ir Audi, pārmet ASV, ka tās automašīnās ar dīzeļdzinēju uzstādījušas programmatūru, kas samazina kaitīgo vielu izmešu reālos rādītājus. Aizvadītā gada vasarā Audi organizēja bezmaksas servisa pakalpojumus ar mērķi izlabot izmešu rādītājus 850 tūkstošiem automašīnu. Kompānijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starp tām ir arī automašīnas, kuru atsaukšanu patlaban pieprasa Vācijas varasiestādes.

Kompānijas Audi pienākums ir līdz 2. februārim informēt iestādi par pasākumiem, ko tā iecerējusi ar mērķi novērst manipulācijas ar attīrīšanas sistēmām. Iestāde cīnās pret ražotāju stratēģiju, kuras rezultātā izmešu kontroles sistēma darbojas tikai automašīnu testēšanas posmā un izslēdzas, kad automašīnas nonāk masveida pārdošanā.

Ziņu lente
0