Gērnsijā pazudušais latvietis varētu būt dzīvs

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļu pēc latvieša Mika Alpa pazušanas britu Gērnsijas salā kāds izmanto viņa Facebook profilu, lai pievienotu dalībniekus grupai "Palīdzi Ukrainas aizstāvjiem".

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Britu Gērnsijas salā pazudušā latvieša Mika Alpa lapa bijusi aktīva nedēļu pēc viņa pazušanas, raksta Guenrsey Press.

Pagājušajā nedēļā policija paziņoja, ka atradusi sadegušu mašīnu un cilvēka atliekas tajā, un ka lūdz palīdzību 33 gadus vecā Mika Alpa meklējumos, kurš pazuda pagājušajā pirmdienā.

Nākamajā dienā "Ukrainas Brīvprātīgo armija" (UBA) izplatīja paziņojumu Facebook tīklā par to, ka Alps bija bataljona brīvprātīgais divu gadu garumā un ka viņu spīdzināja, nogalināja un līķi sadedzināja kopā ar mašīnu. Neskatoties uz to, paziņojumā teikts, ka bojāgājušā personība un nāves iemesls pagaidām nav noskaidroti, savukārt Alps tiek uzskatīts par bezvēsts pazudušu.

Žurnālisti atklāja, ka kāds, kurš izmantoja Alpa Facebook profilu, pievienoja dalībniekus grupā Help Ukrainian Defenders CI ("Palīdzi Ukrainas aizstāvjiem") 15. janvārī, tātad nedēļu pēc viņa pazušanas.

Kā redzams ekrāna bildē, šis profils bijis aktīvs arī šodien.

© SputnikGrupas Help Ukrainian Defenders C.I. ekrāna bilde
Скриншот группы Help Ukrainian Defenders C.I. - Sputnik Latvija
Grupas Help Ukrainian Defenders C.I. ekrāna bilde

Taču, netiek izslēgts, ka Alps nodeva kādam savu Facebook profila paroli, vai arī šo profilu jau sākotnēji izveidoja kāds cits. Tāpat, kā atzīmē raksta autors, iespējams, ka uzaicinājumi iestāties grupā tika nosūtīti iepriekš, savukārt apstiprināti tikai tagad.

Gērnsijas policijas oficieris Patriks Raiss paziņoja, ka policijai zināms par Alpa Facebook profila aktivitāti.

Saskaņā ar policijas ziņojumu, 18. janvārī uz Gērnsijas salu bija jāierodas ekspertam-kriminālistam no Lielbritānijas, lai veiktu mašīnā atrasto atlieku autopsiju. Par pirmajiem ekspertīzes rezultātiem pastāstīs šodien preses konferencē.

Tāpat policija apstiprināja, ka Alpam bija atļauja šāda ieroča nēsāšanai, kurš tika atrasts sadegušajā mašīnā.

Ziņu lente
0