Eksperts: jaunajiem speciālistiem ir jāpaceļ algas

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasПассажир с багажом в зале ожидания аэровокзала
Пассажир с багажом в зале ожидания аэровокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēki ar augstāko izglītību pamet Latviju, jo kaimiņvalstīs viņiem var piedāvāt augstāku algu – jaunie mediķi, inženieri un programmētāji nevēlas strādāt par 500 eiro mēnesī.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Vienīgā izeja no situācijas ar darba spēka trūkumu Latvijā ir palielināt algas jaunajiem speciālistiem, pateica Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis vētra radio Baltkom ēterā.

Kalkulators - Sputnik Latvija
Ekonomists: minimālās algas celšana varētu būt liktenīga uzņēmējiem

Pēc viņa sacītā, cilvēki ar augstāko izglītību pamet Latviju, jo kaimiņvalstīs viņiem var piedāvāt lielāku algu.

"Vienīgā izeja izvairīties no darba spēka trūkuma Latvijā ir pacelt algas. Jaunie mediķi, inženieri un programmētāji nevēlas strādāt par 500 vai 600 eiro mēnesī, zinot, ka ārzemēs viņiem maksās vairāk," — norādīja Vētra.

Tāpat viņš atzīmēja, ka studenti, kuri strādā mācību laikā universitātē, — tā ir normāla prakse, jo viņiem nav citas izejas. Taču Vētra paziņoja, ka tas neietekmē izglītības kvalitāti.

"Vienā laikā students nodarbojas ar teoriju un praksi, citā laikā viņš strādā šajā nozarē. No vienas puses, tas ir slikti, taču, no otras puses, — savādāk viņš nevarēs samaksāt par savām mācībām. Pateikt viennozīmīgi, ka tas noteikti ietekmē izglītības kvalitāti, es nevaru," — pateica viņš.

Ziņu lente
0