Lietuvas bijušais ārlietu ministrs: valsts "norakstījusi" aizbraukušos līdzpilsoņus

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasBijušais ES vēstnieks Krievijā, bijušais Lietuvas ārlietu ministrs Vigauds Ušackis
Bijušais ES vēstnieks Krievijā, bijušais Lietuvas ārlietu ministrs Vigauds Ušackis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas bijušais ārlietu ministrs Vigauds Ušackis apgalvo, ka Lietuvas valdība novērsusies no aizbraukušajiem tautiešiem, nosaucot viņus par nodevējiem un bēgļiem.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Bijušais ES vēstnieks Krievijā, bijušais Lietuvas ārlietu ministrs Vigauds Ušackis uzskata, ka valdībai nāktos mainīt viedokli un uz ārzemēm aizbraukušos tautiešus neuzskatīt par ienaidniekiem.

"Lielākais emigrācijas vilnis notika 2006.-2008. gadā, kad es ieņēmu vēstnieka posteni Londonā. Tad mēs ieraudzījām unikālu lietu — Lietuvas politiķi nodarīja milzu kaitējumu šiem cilvēkiem, vienkārši "norakstot" savus pilsoņus. Viņi nosauca šos cilvēkus par nodevējiem un bēgļiem. Cilvēku sirdīs šis zīmogs saglabājās, jo viņi taču brauca prom, lai izdzīvotu vai palīdzētu saviem tuviniekiem, lai mācītos," — Ušackis stāstīja savā lapā Facebook.

Путешествие - Sputnik Latvija
Politico: Latvija – zūdošā valsts

Pēc diplomāta domām, migrācija ir globāla parādība, nav pieļaujams to pamatot ar kaut ko sliktu. Ušackis atzīmēja, ka emigrācijā cilvēki iegūst jaunas zināšanas jaunā vidē, tā sniedz pozitīvu pieredzi.

Ušackis norāda, ka plašākā emigrācija bija vērojama 2006.-2008. gg., taču statistikas departamenta dati liecina, ka lielākais skaits  cilvēku Lietuvu pameta laikā no 2008. līdz 2012. gadam, finanšu krīzes laikā, kas būtiski ietekmēja Lietuvas ekonomiku. Pie tam emigrācijas apogejs tika sasniegts 2010. gadā, kad no valsts prom devās vairāk nekā 81 tūkstotis cilvēku.

Ušackis bija Lietuvas ārlietu ministrs laikā no 2008. gada decembra līdz 2010. gada februārim.

Ziņu lente
0