Viedoklis

Gasparjans: Krievijas prezidenta vēlēšanas Latvijā – gandrīz revolūcija

© Sputnik / Sergey MelkonovVēlēšanu iecirknis Krievijas vēstniecībā
Vēlēšanu iecirknis Krievijas vēstniecībā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija iedomājusies, ka ir autonoms Krievijas apgabals, un šīs valsts valdība nez kāpēc domā, ka viņiem ir tiesības izlemt, vai notiks Krievijas prezidenta vēlēšanas, uzskata politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik.  Šī gada martā paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem ļauts balsot tikai Krievijas vēstniecības, konsulārās nodaļas un sociālās nodrošināšanas nodaļas ēkās Rīgā, kā arī ģenerālkonsulāta telpās Daugavpilī un Liepājā. Latvijas Ārlietu ministrija noraidīja Krievijas lūgumu dot atļauju papildu vēlēšanu iecirkņu atklāšanai vēl 12 Latvijas pilsētās.

"Nav vērts gaidīt, ka pēc vairāk nekā divdesmit gadiem, kuru laikā valsts veidojusi visu savu ideoloģiju tikai uz rusofobijas bāzes, Rīgas galvenajos laukumos pēkšņi parādīsies plakāti ar uzrakstiem "Nāc un nobalso Krievijas prezidenta vēlēšanās," — sarunā ar radio Sputnik teica politologs un žurnālists Armens Gasparjans kaimiņvalstu notikumu iknedēļas apskatā.

Pēc Gasparjana domām, Latvijas varasvīri baidās no tā, ka krievu pūlis, ieradies vēlēšanu iecirkņos, lai nobalsotu par Krievijas prezidentu, sarīkos revolūciju valstī, kura visu savu budžetu tērē aizsardzībai un kur jau divas paaudzes izaugušas ar domu par to, ka Krievija ir ienaidnieks.

"Man rodas jautājums, ko vēl izdomas Latvijas valdība, lai lieku reizi pierādītu savu rusofobiju. Pie tam es nekādi nevaru saprast, kam viņi to pierāda, jo krieviem jau tāpat viss sen ir skaidrs, bet amerikāņus Latvija diezin vai vispār interesē," — uzsvēra politologs.

Gasparjans konstatēja, ka Latvija nepārprotami piekāpjas Polijai sacensībās par to, kura no tām demonstrē nesamierināmāku attieksmi pret Krieviju, jo tieši Polija ir galvenais rusofobijas akumulators Eiropā.

Vēlēšanas Krievijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Krievijā notiks Latvijas novērotāju klātienē

"Poļi ir patentēti rusofobi, viņus vairs apsteigt neizdosies. Nesen amerikāņi organizēja aptauju, kuras rezultāti liecina, ka gandrīz 70% poļu lepojas ar savu rusofobiju," — pastāstīja Gasparjans. Pēc politologa domām, Latvijas lēmums neļaut Krievijai izveidot papildu vēlēšanu iecirkņus valstī neko nemainīs vēlēšanās, jo cilvēki, kuri vēlas nobalsot, jebkurā gadījumā atradīs iespēju nobalsot, un balsošanas process necietīs.

Politologs atzīmēja, ka Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks pat bez balsojuma Latvijā. Viņš uzsvēra, ka ne Krievijas vēstniecību, ne Krievijas tautu Latvijas varasvīri ar savu lēmumu nepazemos.

"Rodas iespaids, ka Latvija uzskata sevi par autonomu Krievijas apgabalu, bez kura balsīm vēlēšanas nenotiks, it kā viņiem būtu tiesības teikt: "Mēs nepieļausim Krievijas prezidenta vēlēšanas"," — piebilda politologs.

Ziņu lente
0