ASV pārmet sociālajam tīklam "VKontakte" īpašumtiesību pārkāpumu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankas"VKontakte"
VKontakte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"VKontakte" ir prettiesiskas darbības avots, ASV kinoindustrija informē par tūkstošiem pirātisku datņu, vēsta ASV tirdzniecības pārstāvis.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. ASV varasiestādes no jauna iekļāvušas Krievijas sociālo tīklu "VKontakte" lielāko pirātisko vietņu sarakstā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV tirdzniecības pārstāvja Roberta Laithaizera ziņojuma.

Pie tam atzīmēts, ka "VKontakte" centieni cīņā ar pirātismu "vieš cerību" — piemēram, 2016. gadā sociālais tīkls parakstījis licences vienošanos ar lielākajām skaņu ierakstu kompānijām un spēris soļus, lai ierobežotu ar satura augšupielādēšanu saistītās neatkarīgās lietojumprogrammas.

Autortiesības un pirātisms - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija nevēlas afišēt pirātisma ietekmes trūkumu tirdzniecībā

"Taču, neskatoties uz šiem pozitīvajiem momentiem, VK joprojām ir prettiesiskas darbības perēklis, ASV kinoindustrija informē, ka ik mēnesi tiek konstatēti tūkstošiem pirātisku datņu," — teikts dokumentā.

Pirātisko vietņu sarakstā ASV Tirdzniecības ministrija iekļāvusi arī torrentu trekerus Rutracker un Rapidgator.org. Kopumā tajā ir apmēram 30 resursi, kuru starpā ir arī plašais Ķīnas interneta veikals taobao.com, zinātniskais serviss Sci-Hub un tiešsaistes kinoteātris kinogo.cc.

Ziņu lente
0