Pēc popularitātes Rīga apsteigusi horvātu Rovinju un spāņu Nerhu

© Sputnik / Sergey MelkonovДом черноголовых на Ратушной площади
Дом черноголовых на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sastādot reitingu, tika ņemtas vērā atsauksmes par viesnīcām, restorāniem un apskates vietām, kā arī tika ņemta vērā lietotāju intereses paaugstināšana.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Ceļojumu portāls TripAdvisor publicējis popularitāti iegūstošo pasaules galamērķu reitingu, kurā Rīga ieņēmusi septīto vietu.

Tika izpētīti 44 tūristu galamērķi visā pasaulē, par kuriem katru gadu palielinājies TripAdvisor lietotāju pozitīvo atsauksmju skaits. Vērā tika ņemtas atsauksmes par viesnīcām, restorāniem un apskates vietām, kā arī augošā interese un rezervāciju palielināšanās skaits. Reitings tiek sastādīts sesto gadu pēc kārtas.

Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Tūristi no Krievijas dod priekšroku Rīgai

"Uzvarētāji tika noteikti, pateicoties TripAdvisor sabiedrības atgriezeniskajai saiknei un interesei, tos apvieno tas, ka tajos ir aizraujošas apskates vietas, lieliskas un brīnišķīgas viesnīcas, turklāt tie ir pieejami ceļotājam ar jebkuru budžetu," — paziņoja Bruks Ferenčiks, kompānijas vecākais sabiedrisko attiecību direktors. Pirmo vietu ieņēma japāņu Isigaki sala, otro – havajiešu pilsēta Kapaa, trešo – Kenijas galvaspilsēta Nairobi.

Portāls nosauca Rīgu par lielāko Baltijas valstu galvaspilsētu, kas "valdzina ar lepno latviešu un to okupējošo valstu ietekmes tradīciju maisījumu".

"Rīga atvērusies masveida tūrismam, pateicoties lētajām aviosabiedrībām. Vecpilsētu un tās bārus un restorānus var viegli iziet ar kājām. Jaunā pilsēta ir viegli sasniedzama pateicoties efektīvam un mūsdienīgam autobusu un tramvaju tīklam," — noslēgumā raksta TripAdvisor.

Tāpat reitingā iekļuva kanādiešu Helifeksa (ceturtā vieta), poļu Gdaņska (piektā), Kostarikas Sanhosē (sestā), horvātu Rovinja, spāņu Nerha un marokiešu Kasablanka (no astotās līdz desmitajai vietai).

Ziņu lente
0