Kā latviešu ātrslidotāju kļūdaini paziņoja par Eiropas čempionu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasКонькобежный спорт. Чемпионат Европы на отдельных дистанциях. Третий день
Конькобежный спорт. Чемпионат Европы на отдельных дистанциях. Третий день - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesnešu kļūdas dēļ tika norādīts, ka ātrslidotājiem ir jāpārvar septiņpadsmit apļi paredzēto sešpadsmit vietā; beigās par čempionu atzina sportistu, kurš uzvarēja pēc pēdējā ieskrējiena rezultātiem.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Ar kuriozu noslēdzās Eiropas čempionāts ātrslidošanas sportā atsevišķās distancēs, kura notika Piemaskavas Kolomnā. Uzreiz pēc pēdējā sacensību veida noslēgšanās – haotiskajām sacensībām – organizatori kļūdaini paziņoja par kontinenta čempionu latvieti Haraldu Silovu.

Haotiskās sacensības ir jauna olimpiskā disciplīna (Spēlēs 2018 Phjončhanā tiks pārstāvēta pirmo reizi), kas sastāv no klasisku slidu un šorttreka maisījuma, kad 8 km (sievietēm 6 km) garumā vienlaikus grūstās pusotrs desmits sportistu. Izņemot gala ieskaiti cīņa par punktiem notiek arī trijos starpfinišos.

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasEiropas čempionāts ātrslidošanā Kolomnā. 3. diena.
Конькобежный спорт. Чемпионат Европы на отдельных дистанциях. Третий день - Sputnik Latvija
Eiropas čempionāts ātrslidošanā Kolomnā. 3. diena.

Lūk, uz šādas neparastas distances Silovs izrādījās pirmais pēc 16. apļa, kuram bija jānoslēdz sacensības. Taču tiesnešu kļūdas dēļ tika norādīts, ka ātrslidotājiem ir jāskrien vēl viens aplis, kur visus apsteidza holandietis Jans Blokheisens. Latviešu ātrslidotājs pabeidza skriešanos piektais, taču tā kā starpfinišos viņš neieguva nevienu bonusa punktu, beigās palika pat ārpus desmitnieka – 11.

Tālāk sākās juceklis uzvarētāju paziņošanā. Uzreiz pēc finišēšanas tieši Haraldu Silovu nosauca par haotisko sacensību uzvarētāju. Holandes puse uzreiz iesniedza protestu. Apmēram pēc pusstundas pēc sacensību beigām tiesnešiem nācās atzīt savu kļūdu, taču uzvarētāju nolēma nosaukt tomēr pēc 17 apļu rezultātiem – Janu Blokheisenu. Otro vietu tādā gadījumā ieguva itālietis Andrea Džovannini, bronzu izcīnījis krievs Ruslans Zaharovs. Silovs gala protokolā palika 11. vietā.

Izņemot haotiskās sacensības, Haralds Silovs Kolomnā piedalījās arī sacensībās 1000 metru distancē (10. vieta) un 1500 metru (7.). tas bija pirmais Eiropas čempionāts ātrslidošanas sportā atsevišķās distancēs. Līdz šim disciplīnas bija sprinteru daudzcīņu sastāvā, kur rezultāti summējās, pēc kā tika izsludināti uzvarētāji un balvu ieguvēji. Silovs šādā EČ 2016. gadā kļuva sestais, savukārt pērn ieņēma 7. vietu.

Ziņu lente
0