Adidas vadītājs aicina Eiropu uzlabot attiecības ar Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasФлаги Германии, России и ЕС
Флаги Германии, России и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koncerna Adidas vadītājs paudis viedokli par nepieciešamību uzlabot ES un Krievijas attiecības pēc Ukrainas varasvīru izteikumiem par koncerna "nelikumīgo" darbību Krimā.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Vācijas koncerna Adidas vadītājs Kaspers Rorseds intervijā izdevumam Frankfurter Allgemeine Zeitung paudis viedokli, ka rietumvalstīm nāktos uzlabot attiecības ar Krieviju, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Kļūdās tie, kas domā, ka ar sankcijām mēs sodām vienīgi Krieviju. Rietumos tās novedušas pie daudzu darba vietu zuduma. Politiķi šo faktu cenšas noklusēt," – paziņoja kompānijas vadītājs.

Rorsteds atzīmēja, ka neiebilst pret sankcijām, taču Rietumiem jāatrod problēmas risinājums attiecībās ar Maskavu, jo "nav iespējams cīnīties gadiem ilgi".

"Esmu jau ilgus gadus pazīstams ar Krieviju, jūtu, ka tā man ir tuva. Man patīk šī valsts, tās iedzīvotāji, un es uzskatu, ka no kultūras viedokļa Krievija ir daudz tuvāka Eiropai nekā citi," – viņs teica. Rorsteds uzskata, ka, ņemot vērā nemierīgo situāciju pasaulē, Eiropas politiķiem vajadzētu meklēt sabiedrotos, nevis strīdēties ar visiem pēc kārtas.

Eiropas Savienības un Vācijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācijas kanclera amata kandidāts: sankcijas ir kļūdains ceļš

Koncerna Adidas vadītājs nav pirmais vācu biznesa pārstāvis, kurš izteicies pret sankciju politiku, ko ES īsteno pret Krieviju. Taču viņš ir pirmais vispasaules brenda vadītājs, kura Krievijai labvēlīgie izteikumi izskanējuši pēc Ukrainas kritikas par darbībām, kas saistītas ar Adidas produkcijas tirdzniecību Krimas pussalā.

Iepriekš Ukrainas varasvīri izteicās, ka trīs vācu firmas, tostarp arī Adidas, rīkojas nelikumīgi, strādājot Krimā, neskatoties uz ierobežojumiem. Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins apsolījis "tikt klāt kompānijām politiski un juridiski".

Rietumu sankcijas aizliedz Eiropas Savienības jurisdikcijā esošām organizācijām noslēgt darījumus nekustamo īpašumu un investīciju jomā, sniegt finansējumu, kā arī veidot kopuzņēmumus ar Krimā reģistrētām juridiskajām personām.

Ziņu lente
0