Tramps: es neesmu vienkārši gudrs cilvēks, es esmu ģēnijs

© REUTERS/Kevin LamarqueASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps atbildēja uz viņa prāta spēju kritiku skandalozajā Maikla Vulfa grāmatā.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Maikla Vulfa grāmata "Uguns un dusmas: Trampa Baltajā namā", kura stāsta par prezidenta administrācijas "virtuvi" un atklāj dažus valsts vadītāja privātās dzīves noslēpumus, nonāca pārdošanā 5. janvārī, savukārt Internetā tā jau kļuvusi par bestselleru Nr.1, vēsta RIA Novosti.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
ASV valda ziema. Tramps to ironiski komentē globālās sasilšanas kontekstā

Pēc Vulfa sacītā, grāmatas pamatā ir vairāk nekā 200 intervijas ar prezidenta tuvākajiem cilvēkiem un citām Baltā nama augstākajām amatpersonām.

Savā grāmatā viņš raksta, ka cilvēki, kas atrodas blakus Trampam, sauc viņu par bērnu, jo viņam, kā jau visiem bērniem, ir nepieciešama tūlītēja balva. "Viss griežas ap viņu. Šis cilvēks nelasa, nevienu neklausās. Viņš ir kā pinbols — izšauj, kur pagadās," — apraksta savas sajūtas pēc atrašanās Baltajā namā Vulfs. Iepriekš autors paziņoja, ka "Tramps intelektuāli nav spējīgs būt par ASV prezidentu".

Savukārt Tramps nosauca grāmatas autoru par Balto namu par "absolūtu neveiksminieku" un paziņoja, ka viņa grāmata ir pilna ar meliem, izkropļojumiem un ir balstīta uz neesošu informācijas avotu stāstiem, kā arī apsūdzēja autoru apmelojumos.

"Patiesībā visu mūžu manas galvenās īpašības ir bijušas psihiska stabilitāte un prāts… esmu nogājis ceļu no ĻOTI veiksmīga biznesmeņa līdz topa televīzijas zvaigznei un Savienoto Valstu prezidentam (pirmajā mēģinājumā). Man liekas, to var raksturot nevis kā "gudrs", bet "ģeniāls"," — paziņoja savā Twitter mikroblogā Tramps.

Kā vēsta BBC, ASV Valsts sekretārs Rekss Tilersons, kurš, saskaņā ar baumām, pērn nosaucis prezidentu par āmurgalvu, komentējot skandalozo grāmatu, paziņoja: "Man nav nekāda iemesla apšaubīt viņa psihiskās veselības stāvokli."

Trampa advokāti centās nepieļaut skandalozās grāmatas publicēšanu, taču izdevējs ne vien neatteicās to laist klajā, bet pat pārcēla pārdošanas sākumu par dažām dienām agrāk, nekā sākotnēji plānots.

Ziņu lente
0