Dānijas spēku Igaunijā komandieris netic karam ar Krieviju

© US Military/Sgt. John L. CarkeetNATO militārā tehnika Tapas poligonā
NATO militārā tehnika Tapas poligonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas Karaliskās armijas rota tiks dislocēta Tapas pilsētā, Igaunijā.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Francijas kontingenta vietā, kurš no Igaunijas dosies uz Lietuvu, nākamnedēļ pusotra tūkstoša ezeru valstī "savaldīt Krieviju" ieradīsies divsimt dāņu karavīru, vēsta Sputnik Igaunija.

Stryker - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ģenētiskais kods nedod mieru: NATO meklē lielu ienaidnieku austrumos

Taču, saskaņā ar Igaunijas Valsts televīzijas un radio paziņojumu, Igaunijā gaidāmais dāņu rotas komandieris vecākais leitnants Stejens Vegeners nav pārāk noskaņots karot ar Krieviju.

Savā intervijā avīzei Dagbladet Vegeners pastāstīja, ka dāņu karavīru galvenais uzdevums Igaunijā ir "būt pamanāmiem un līdz ar to sūtīt solidaritātes vēstījumu igauņiem". Pēc dāņu komandiera domām, Igaunijas un Krievijas militārā konflikta risks ir niecīgs.

"Tas tomēr ir kaut kas tāds, ko mēs ņemam vērā visārkārtējākā gadījumā, — viņš pastāstīja, — Tādēļ turp dodas karavīri, nevis civilpersonas. Taču risks, ka kaut kas notiks, ir niecīgs mazs."

Savukārt Dagbladet uzskata, ka pusceļā no Tallinas uz Krievijas robežas pusi dislocētajiem karavīriem ir jāsavalda Krievija, jo pēc Krimas "aneksijas" Krievijas acīs galveno pretinieku lomā esot nokļuvušas rietumvalstis.

Ziņu lente
0