Lietuvā gandrīz četras reizes samazinājies recepšu zāļu PVN

© Sputnik / Вадим АнцуповMedikamenti
Medikamenti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmaiņas skarušas gan kompensējamās, gan nekompensējamās zāles; turklāt Lietuvā tiek izstrādāta jauna zāļu cenu sistēma.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Sākot ar 2018. gada 1. janvārī Lietuvā recepšu zāļu PVN samazinājies no 21% līdz 5%, izmaiņas skarušas visus recepšu medikamentus — gan kompensējamos, gan nekompensējamos, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Veselības ministrijas preses dienestu.

Сеанс лучевой терапии с использованием медицинского линейного ускорителя Varian medical systems - Sputnik Latvija
Miljona vērta veselība: Latvijā atvērs Valsts patoloģijas centru

PVN pazemināšana nekompensējamām zālēm ir vēl viens veids pazemināt medikamentu cenas Lietuvā, kuras joprojām ir augstas, salīdzinot ar citām valstīm, tiek citēti Veselības ministrijas paziņojumā iestādes vadītāja Aurēlija Veriga vārdi.

PVN pazemināšana no šī gada skarusi visas kompensējamās zāles (apmēram divi tūkstoši zāļu nosaukumu vienību) un tos nekompensējamos medikamentus, kuri maksā 300 eiro un vairāk.

Tāpat, kā paziņoja Veriga, iestāde izstrādā tādu cenu sistēmu, kura liks farmaceitiem piedāvāt lētas zāles. Esošā cenu veidojošā sistēma provocē aptieku darbiniekus pārdot visdārgākās zāles, taču turpmāk viņiem nebūs no tā nekāda izdevīguma.    

Ziņu lente
0