Eiropā viesuļvētra "Eleonors" aiznesusi trīs cilvēku dzīves

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropai uzglūnējusī viesuļvētra "Eleonors" aiznesusi vismaz trīs cilvēku dzīves un izraisījusi satiksmes traucējumus daudzās Eiropas Savienības valstīs.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Trešdien stihija plosīšanās maksājusi dzīvību slēpotājam Francijas Alpos, un vēl divus cilvēkus nogalināja milzu vilnis Spānijas Ziemeļu piekrastē. Vēja brāzmas Rietumeiropā sasniedza 160 km/h, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz BBC.

Kā vēsta ziņas, viesuļvētras dēļ Francijas ziemeļos bez elektrības palikuši simtiem tūkstošiem mājsaimniecību. Parīzes simbols — Eifeļa tornis — apmeklētājiem slēgts, dēļ koku krišanas draudiem slēgti arī daudzi pilsētas parki. Gaidāms, ka ceturtdien negaiss virzīsies uz valsts dienvidiem, sasniedzot, tostarp, Korsiku. Turklāt tur vēja ātrums, pēc sinoptiķu prognozēm, varētu sasniegt 200 kilometrus stundā.

Viesuļvētra Marija iznīcinājusi visu savā ceļā, paziņoja Puertoriko varas iestādes - Sputnik Latvija
Video
Viesuļvētra "Marija" iznīcinājusi visu savā ceļā, paziņoja Puertoriko varas iestādes

Šveicē viesuļvētra atstājusi galvaspilsētas iedzīvotājus bez Ziemassvētku egles, bez elektrības palikuši apmēram 14 tūkstoši mājsaimniecību. Netālu no Šveices Lucernas pilsētas tika reģistrētas rekordlielas vēja brāzmas 195 kilometru stundā. Vācijā vēja dēļ traucēta transporta satiksme.

Priekšpēdējais, oranžais, draudu līmenis tika ieviests Beļģijā. Kaimiņu Holandē vējš nopietni apgrūtinājis Amsterdamas Shipholas lidostas darbu, slēgtas vairākas automaģistrāles un dzelzceļu līnijas. Holandes varas iestādes pirmo reizi slēguši visas piecas galvenās jūras barjeras, lai izvairītos no plūdiem.

Viesuļvētra nav gājusi apkārt arī Lielbritānijai, traucējot satiksmi un atstājot tūkstošiem māju bez elektrības. Velsā, Anglijā, Ziemeļīrijā un Skotijā izsludināts vētras brīdinājums. Kaimiņu Īrijas Republikā viesuļvētra jau kļuvusi par transporta satiksmes traucējumu un plūdu iemeslu.    

Ziņu lente
0