Krievijas producents: mani uzskatīja par Latvijas Republikas ienaidnieku

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasKrievijas telekanās TVC
Krievijas telekanās TVC - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Es domāju, ka mani izsekoja, un pēc tam aizturēja un izsniedza papīru ar mūža aizliegumu ieceļošanai Latvijā, un tagad mani deportēs, pastāstīja Krievijas telekanāla TVC producents Anatolijs Kurlajevs.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Krievijas producents Anatolijs Kurlajevs pastāstīja Sputnik pirms savas aizturēšanas, ka viņš atradās Latvijā ar tūrista vīzu un ieradās valstī atpūsties. Turklāt producents atzīmēja, ka kopš 2015. gada viņš paspējis vairākas reizes pabūt Latvijā kā tūrists.

"Man izsniedza IeM ministra parakstu. Tajā ir mūža aizliegums ieceļošanai Latvijā, taču iemesls nav norādīts. Es tā saprotu, ka tā iemesls ir mana profesionālā nodarbošanās, jo es nekad neesmu saukts pie atbildības, un pat sodos man nav izrakstījuši," pastāstīja Kurlajevs pirms deportācijas otrdien, 2. janvārī.

Tāpat producents paziņoja, ka tikai pēc tam, kad policija viņu aizturēja kādā no Rīgas tirdzniecības centriem, viņš noskaidroja, ka ieceļošana Latvijā viņam esot aizliegta jau kopš 2015. gada.

"Pie manis piegāja policijas darbinieks, paņēma pie sevis manus dokumentus un pateica doties kopā ar viņu uz policijas iecirkni, kur man visu paskaidros. Es tā saprotu, ka mūs izsekoja, jo viesnīcā bija tie paši policijas darbinieki. Vēlāk policisti paskaidroja man, ka esot meklējuši mani manu iepriekšējo vizīšu laikā valstī," pastāstīja Kurlajevs.

Oficiālajā dokumentā, kurš Kurlajevam izsniedza policija, uzrakstīt, ka ar savu nodarbošanos viņš kaitē Latvijas Republikai.

"Mani pieskaitīja pie republikas ienaidniekiem, iznāk tā," uzsvēra producents.

Iepriekš tika ziņots, ka Kurlajevu aizturēja policijas darbinieki otrdien, 2. janvārī, plkst. 11:00 no rīta, bez iemeslu paskaidrošanas kādā no Rīgas tirdzniecības centriem.    

Ziņu lente
0