Vairāk nekā 300 cilvēku cietuši no traumām Jaungada naktī Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина скорой помощи
Машина скорой помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieaudzis traumēto skaits, kuri cietuši uguņošanas laikā neuzmanības dēļ.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Vairāk nekā 300 cilvēku vērsās pēc medicīniskās palīdzības Jaungada naktī, vēsta Latvijas Radio. Kā paziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, mediķi naktī uz 1. janvāri saņēma 301 izsaukumu, kas ir daudz vairāk, nekā iepriekšējos gados, un pusotru reizi pārsniedz griešanās pēc palīdzības skaitu parastajās brīvdienās.

Slimnīcā nogādāti 12 cilvēki.

Производство новогодней атрибутики в Китае - Sputnik Latvija
Jaunais gads bez apstāšanās: Ķīnas Iū pilsētā ražo svētku rotājumus

NMPD pārstāve paziņoja, ka vienā gadījumā ir cietis kāds 10 gadus vecs zēns, kurš mēģinājis izšaut petardi iekštelpās, traumēja plaukstu un guva plēstas brūces vairākos pirkstos.

Pārējie 11 cietušie ir pieaugušie vecumā no 24 līdz 57 gadiem, pārsvarā vīrieši. Pēc viņas sacītā, traumas guvuši lielākoties vīrieši, taču smagi cietusi arī kāda sieviete, kurai rokās uzsprāga petarde. Pacientei ir aizdomas uz pieres kaula lūzumu un acs ābola apdegumu, piebilda Vītola.

Viņa atzīmēja, ka notikumu skaits ar uguņošanu un petardēm, salīdzinot ar pērno gadu, ievērojami palielinājies, un 9 no 12 gadījumiem raķetes trāpījušas sejā, tostarp, acīs.

Ziņu lente
0