Kalifornijā legalizēja marihuānu

© Foto : 7raysmarketingМедицинская марихуана
Медицинская марихуана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Kalifornijas štatā uzsākta marihuānas pārdošana, kuru drīkstēs iegādāties 21 gadu sasniegušie iedzīvotāji.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Sākot ar jauno gadu, pieaugušiem no 21 gada vecuma tiks atļauts iegādāties līdz 1 uncei (28 gramiem) marihuānas. Turklāt tagad mājās atļauts audzēt līdz pat sešām šī auga vienībām bez ārsta atļaujas, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Business Insider.

Iegādāties narkotisko vielu varēs tikai no pulksten 6.00 līdz 22.00 un tikai veikalos, kuriem ir speciāla licence. Šobrīd to saņēmušas apmēram 40 kompānijas.

Марихуана - Sputnik Latvija
Tēvijas dūms: Šveices lauksaimnieki ir gatavi audzēt marihuānu

Kā tiek ziņots, marihuānas pārdošana netiks atļauta visos Kalifornijas rajonos. Vairāk nekā 70 štata apgabalos darbojas vietējie likumi, kuri aizliedz kaņepju pārdošanu vai audzēšanu.

Lēmums par marihuānas pārdošanas legalizēšanu tika pieņemts balsošanas laikā, kas notika Kalifornijā vienlaikus ar ASV prezidenta vēlēšanām 2016. gada novembrī.

Tieši Kalifornijā 90. gados sākās vērienīga antitabakas kampaņa. Tautas veselības cīnītāji iestājās par tabakas iznīcināšanu un par marihuānas legalizāciju kā mazāk kaitīgu narkotiku. Tai sekoja Kanāda.

Gaidāms, ka tikai Kalifornijā vien ienākumi no zāles pārdošanas sastādīs 5 miljardus dolāru gadā, Kanādā 22 miljardi.

Kaņepēm, kas satur psihiski aktīvas vielas, tāpat kā narkotikām no tās, ir atšķirīgs likuma statuss: no pilna aizlieguma līdz absolūtai legalizācijai vai atļaujai audzēt ierobežotā daudzumā vai iegādāties nelielas devas personīgai lietošanai.

Pilnībā atļauts lietot marihuānu tikai Urugvajā, ierobežota aprite atļauta Nīderlandē, Kanādā, dažos ASV štatos (Kolorado, Vašingtona, Oregona un Aļaska), Ziemeļkorejā, Čehijā, Gruzijā, Spānijā, Portugālē, Austrijā. Medicīniska marihuānas lietošana atļauta Horvātijā, Izraēlā, Polijā, Grieķijā un 20 ASV štatos

Ziņu lente
0