Džuliana Asanža noslēpumainais vēstījums satraucis sociālos tīklus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasЖурналист, основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж (Австралия) выступает по видеосвязи
Журналист, основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж (Австралия) выступает по видеосвязи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Twitter lietotāji cenšas saprast, ko vēlējās pateikt Džulians Asanžs ar savu 60 zīmju burtu un ciparu kopumu.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Par 2018. gada pirmo mīklu kļuva WikiLeaks galvenā redaktora Džuliana Asanža ziņojums, vēsta Sputnik Baltkrievija.

1. janvārī, plkst. 5:00 no rīta pēc Latvijas laika, savā Twitter profilā Džulians Asanžs publicēja 60 burtu un ciparu kopumu, ko centās atšifrēt visas dienas garumā. "fb4e568623b5f8cf7e932e6ba7eddc0db9f42a712718f488bdc0bf880dd3", — uzrakstīja Asanžs.

Viņa tvīts tāpat satur saiti uz Tamilu izcelsmes britu dziedātājas M.I.A klipu Paper Planes no 2007. gada albuma.

Uz raksta uzrakstīšanas brīdi 8,5 tūkstoši Twitter lietotāju atzīmēja publikāciju ar "Man patīk", apmēram 5,5 tūkstoši cilvēku padalījās ar to, bet komentēja vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

Visas pasaules sazvērestības teorētiķi cenšas saprast, kāds ir sakars starp dziesmas nosaukumu "Papīra lidmašīnas", vārdiem "man ir vairāk datu, nekā VDK" un to, ka katoļu Ziemassvētku laikā Asanža profils pazuda no Twitter, un pēc tiem atkal kļuva pieejams pēc linka.

Savukārt pesimisti paziņo, ka WikiLeaks galvenais redaktors nomira, taču pirms nāves palaida slepenu dokumentu publicēšanas programmu autonomā režīmā.

Ziņu lente
0