No ukraiņu kaujas cūkām līdz NLO medībām. Muļķīgākās aizvadītā gada ziņas

CC0 / pixabay / Кошка на дереве
Кошка на дереве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsauksim atmiņā jocīgākās un dumjākās ziņas, kādas parādījās medijos 2017. gadā.

Aizvadītais gads mums nesis gan labas, gan bēdīgas ziņas, taču dažkārt mediji lika lasītājiem raukt pieres neizpratnē – vai patiešām tā var būt?! Amizantākās ziņas apkopojusi aģentūra RIA Novosti.

Kaujas cūkas Ukrainas armijas rindās

Vienā no Ukrainas BS vienībām Donbasā karavīri sāka cienāt ar savām armijas devām divus bez mātes palikušus sivēnus un izmantot priekšējā līnijā. Toreiz viens no kareivjiem paskaidroja, ka mazuļi nav ataudzējuši speķi, citādi karavīri viņus būtu izmantojuši citādi.

Sivēnus nosauca par Timonu un Pumbu. Pie tam savu uzturu dzīvnieki godīgi atpelna. "Ja kāds netālu staigā, viņi sāk rūkt un rukšķēt – tā viņi dod ziņu, ka kāds ir līdzās," – pastāstīja kareivis.

Kanibālu žurkas no spoku kuģa

Novembrī vairāki britu tabloīdi ziņoja, ka Kalifornijā esot "atrasts" vecā krievu lainera "Ļubov Orlova" vraks. Metāllūžņos pārdotais kuģis pazuda 2013. gadā, kad no buksēja no Kanādas uz Dominikānas republiku. Cīņā par sensācijām avīzes neskopojās ar spilgtām finesēm un klāstīja par "žurku-kanibālu pūļiem", kuras ēdot nost viena otru uz pamestā kuģa. Žurnālistus nesamulsināja tas, ka vraks bija zem ūdens un žurkām diezin vai būtu izdevies izdzīvot.

Гигантский надувной цыпленок с прической Трампа установлен у Белого дома - Sputnik Latvija
Pie Baltā nama ir uzstādīts milzīgs uzpūšamais cālēns ar Trampa frizūru

Tabloīdi pat ignorēja faktu, ka "Orlova" pazuda Atlantijas okeānā, bet "atradusies" Klusā okeāna krastā. Pie tam kanāla Science Channel demonstrētajā dokumentālajā filmā, uz ko atsaucās avīzes, bija skaidri un gaiši teikts: Kalifornijā atrastais vraks pieder amerikāņu tankkuģim un atrodas tur jau kopš 30. gadiem, taču par to žurnālisti nolēma klusēt.

Uzmanību, slidena grīda

Jūlijā tiesa Maskavā izskatīja neparastu lietu – ātrās ēdināšanas restorāna "McDonald’s" apmeklētāja pieprasīja no tīkla miljonu rubļu par to, ka paslīdējusi uz nesen nomazgātās grīdas, nokritusi un izsitusi divus zobus.

Kompānijas juristi gan norādīja, ka restorānā bijis uzraksts, kas brīdina apmeklētājus par nepieciešamību būt piesardzīgiem uz slapjas grīdas, taču tiesa pieņēma lēmumu par labu prasītājai un piedzina no "McDonald’s" trīssimt tūkstošus rubļu (apmēram 4300 eiro).

Ko gribēja, to dabūja

Diezin vai kāds parādnieks labprāt piekritīs tam, ka parādi jāmaksā. Tā nu arī Kirovā individuālais uzņēmējs, palicis parādā 46,7 tūkstošus rubļus (apmēram 670 eiro) par apdrošināšanas iemaksām, nolēma atdot naudu tā, lai tiesu izpildītājiem ilgi atmiņā paliktu. Viņš ieradās tiesu izpildītāju iestādē ar vairākiem bankas maisiem un "čupa-čupsu" kārbu – visu parādu viņš atnesa kapeiku monētās.

Taču vēlme iegriezt arī pašam parādniekam dārgi maksāja. Naudu no sadusmotā vīrieša pieņēma, taču piespieda viņu nosēdēt nodaļā līdz brīdim, kamēr visa summa tika saskaitīta.

Lidmašīnu gaisā apturēs

To, ka tiesu izpildītāju dienestā strādā drosminieki, apliecināja dienesta darbinieks no Krasnodaras novada Deniss Hrescovs. Viss sākās ar to, ka dienesta reģionālā pārvalde saņēma dokumentu, kurā paredzēta vieglās lidmašīnas An-2 ekspluatācijas aizliegšana. Gaisa kuģi izdevās sameklēt vienā no privātajiem aerodromiem ar citu iestāžu palīdzību.

Kijevas centrā aktīvisti novietojušipieminekli prezidentam-melim - Sputnik Latvija
Kijevas centrā aktīvisti novietojuši"pieminekli prezidentam-melim"

Ieradies aerodromā Hrescovs konstatēja, ka lidmašīna jau gatava pacelties gaisā. Lidotāji, ieraudzījuši tiesu izpildītāju, nojauta kaut ko nelabu, tāpēc mēģināja pēc iespējas ātrāk uzlidot. Taču tiesu izpildītājs panāca "kukuruzņiku", uzrāpās tam uz spārna un neļāva lidaparātam pacelties gaisā. Izbiedētie piloti pameta lidaparātu un aizbēga, bet tiesu izpildītājs mierīgi aizzīmogoja An-2 un nodeva to glabāšanai aerodroma īpašniekam.

Cienījams kandidāts

Francijā kāds vēlētājs prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā nevarēja izvēlēties par ko balsot – par Marinu Lepēnu vai Emanuelu Makronu. Nav zināms,varbūt viņam nepatika priekšvēlēšanu programmas, varbūt viņš neuzticējās kandidātiem, taču francūzis atrada izeju: viņš izvirzīja savu kandidātu.

Dinkerkā, skaitot balsis pēc vēlēšanām, komisijas locekļi atrada izdrukātu veļas mazgājamās mašīnas attēlu ar uzrakstu: "Balsojiet par veļas mašīnu. Tā izpilda programmu."

Es esmu skulptors, es tā redzu

Madeirā, Portugālē tika nolemts pagodināt savu slaveno tautieti – futbolistu Krištianu Ronaldu un uzstādīt viņa krūšutēlu vietējā lidostā. Tiesa, rezultāts iznāca dīvains. Varbūt skulptors nebija īpaši prasmīgs vai kaut kādu iemeslu dēļ necieta "Real" futbolistu. Vārdu sakot, atpazīt Ronaldu "šedevrā" iespējams tikai ar lielām grūtībām. Ceremonijas fotouzņēmumos redzams, kā pats sportists ar grūtībām valda smieklus.

Starp citu, Ronaldu nav vienīgā futbola zvaigzne, kam nav paveicies ar skulptoru – Kalkutā uzstādītā argentīnieša Djego Maradonas statuja arī izsmieta par neatbilstību oriģināla ārienei. Tika izteikts pieņēmums, ka abas skulptūras veidojis viens un tas pats autors.

Patiesība ir kaut kur līdzās

Decembrī ASV Aizsardzības ministrija atzina tā saucamās "Aviācijas risku identifikācijas paplašinātās programmas" pastāvēšanu, kas veltīta NLO pētījumiem. Tā izveidota 2007. gadā pēc toreizējā Senāta demokrātu līdera Harija Rīda iniciatīvas, un politiķis pamanījās sadabūt tai finansējumu.

Programma tika slēgta tikai 2012. gadā. Kopumā tā prasīja vairāk nekā 20 miljonus dolāru.

Programmas darbības laikā neizdevās nonākt ne pie kādiem secinājumiem, toties, pēc ierēdņu vārdiem, kara lidotāji fiksējuši virkni "neizskaidrojamu parādību". Piemēram, Pentagona demonstrētajā video ierakstā redzams objekts, kas, pēc pilotu vārdiem, planējis 24 kilometru augstumā virs zemes un sasniedzis milzīgu ātrumu, izvedot no ierindas viņu iznīcinātāju F/A-18 radarus.

Ziņu lente
0