Berlīnē iekārtota sieviešu "drošību zona" Jaunā gada sagaidīšanai

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Берлин
Города мира. Берлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnajā Jaungada naktī simtiem sieviešu kļuva par migrantu seksuālā uzbrukuma upuriem.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. Jaunā gada svinību organizatori Berlīnē iekārto speciālas sieviešu "drošības zonas", vēsta Sputnik Baltkrievija.

Kā ziņo vietējie mediji, šādi drošības pasākumi īstenoti netālu no Brandenburgas vārtiem, jo 2016. gadā daudzas sievietes vairākās pilsētās sūdzējās par migrantu seksuālo uzmākšanos Jaungada naktī. Atvēlētajās zonās sievietes varēs vērsties pēc palīdzības, tur dežurēs Sarkanā Krusta darbinieki.

Tiesneša āmurs - Sputnik Latvija
Bēgļa-izvarotāja tiesas prāva izraisījusi strīdus Vācijā

Sievietes brīdina, ka būs iespējams vērsties pēc palīdzības arī gadījumā, ja viņām ir radušās aizdomas par uzmākšanos vai viņas ir nobijušās.

Tamlīdzīgas zonas jau tika iekārtotas Ķelnē Karnevāla laikā 2016. gadā uzreiz pēc uzbrukumu sērijas sievietēm Vecgada vakarā. Tur strādāja psihologi un sociālie darbinieki, taču daži kritiķi neatbalsta šādu zonu iekārtošanu un dēvē iniciatīvu par seksisma izpausmi.

Svētdien Berlīnes centrālajā laukumā gaidāmi simtiem tūkstošu cilvēku. Pie Brandenburgas vārtiem būs aizliegts ienest lielas somas, mugursomas un alkoholiskos dzērienus.

Ziņu lente
0