ISIS kaujinieki uzbrukuši baznīcai Ēģiptē

© Sputnik / Файед Эль-Гезири / Pāriet pie mediju bankasНападение на коптскую церковь в пригороде Каира
Нападение на коптскую церковь в пригороде Каира - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koptu baznīcas, kas saglabājušas kristīgo ticību kopš pirmo apustuļu laikiem, ir iecienīts ēģiptiešu islāmistu mērķis.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Jaunā gada priekšvakarā visā pasaulē jūtama teroristu aktivitāte. Piektdien, 29. decembri, musulmaņiem svētā dienā notika uzbrukums koptu baznīcai Kairas priekšpilsētā. Teroristu uzbrukumā gājuši bojā 7 cilvēki, vēsta Sputnik Igaunija.

Ēģiptes IeM informēja, ka kaujinieks motociklā mēģinājis izlauzties cauri apsardzei caurlaides postenī pie baznīcas, taču sastapies ar policistu pretestību. Apšaudē terorists ievainots un aizturēts. Pie viņa atrasti automātiskie ieroči, piecas aptveres un 150 patronas, kā arī divas granātas. Uzbrukumā gājis bojā viens policijas darbinieks un sešas civilpersonas. Vēl četri cilvēki guvuši ievainojumus.

Savukārt veselības aprūpes iestādes informē, ka uzbrukumā gājuši bojā 10 cilvēki, vēl desmit guvuši ievainojumus, starp bojāgājušajiem ir trīs policisti. Neatkarīgie avoti vēsta, ka uzbrukumā bijuši iesaistīti pieci cilvēki, kuru vidū trīs likvidēti, vienam no teroristiem konstatēta un neitralizēta pašnāvnieka josta ar spridzekļiem.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Kopti ir liela etnoreliģiska grupa Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, pārsvarā – Ēģiptē. Dažādi avoti liecina, ka koptu kopējais skaits sastāda 10-20 miljonus. Lielākā daļa koptu ir kristieši un pieder pie Koptu pareizticīgo baznīcas. Tas ir viens no senākajiem kristietības atzarojumiem, kas savā vēsturē un kultūrā saglabājis gadu simteņos sakņotas īpatnības.

Ziņu lente
0