Ukraiņu politķu patriotisms pārbaudīts ar Krievijas himnas palīdzību

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas karogi
Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas himnu, kas pēkšņi ieskanējās Kijevas apgabala Irpenes pilsētas padomes sēdē, ukraiņu deputāti pamato ar ienaidnieka viltībām.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Irpenes pilsētas padomes sesijas laikā Ukrainas himnu pēkšņi nomainījis Krievijas himnas fragments, savā lapā Facebook stāstīja pilsētas mērs Vladimirs Karpļuks, ziņo Sputnik Igaunija.

Taču, pēc viņa vārdiem, ukraiņu deputāti nav padevušies provokācijai un vēlāk nodziedājuši Ukrainas himnu bez muzikākā pavadījuma, "apstiprinot savu patriotismu". Karpļuks atzīmēja, ka ar bēdīgo incidentu saistīti vietējās varas pretinieki, kuri esot nomainījuši zibatmiņu ar datni, lai izprovocētu konfliktu. Viņš piebilda, ka deputāti apņēmušies vērsties Ukrainas Drošības dienestā (UDD).

Sarežģīto attiecību vēsture

Krievijas un Ukrainas attiecības pasliktinājās pēc notikumiem Krimā un Donbasā. Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gada martā, kurā vairāk nekā 95% vēlētāju izteicās par pievienošanos Krievijai. Ukraina vēl joprojām uzskata Krimu par savu "īslaicīgi okupēto" teritoriju. Krievijas valdība uzsver, ka Krimas jautājums ir "slēgts uz visiem laikiem".

Украинская армия - Sputnik Latvija
Kanāda piegādās ieročus Ukrainai

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas deklarēja suverenitāti pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kijeva, ASV un ES iepriekš vairākkārt pārmetušas Krievijai iejaukšanos Ukrainas lietās. Krievija uzskata, ka šīs apsūdzības ir nepieņemamas.

Maskava norāda, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nav iesaistīta notikumos valsts dienvidaustrumos, turklāt vēlas, lai politiskā un ekonomiskā krīze Ukrainā tiktu pārvarēta. Maskava uzsver, ka Krievija nav Minskas protokolu subjekts un var tikai censties pārliecināt konflikta puses.

Ziņu lente
0