Latvija vienojas ar Irānu par jauniem konteineru maršrutiem

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasDzelzceļš
Dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija cer iekļauties koridorā "Ziemeļi-Dienvidi" starp Indiju un Ziemeļeiropu un vienojas par jaunu maršrutu testēšanu. Pagaidām nav izdevies organizēt regulārus kravu pārvadājumus ar Ķīnu.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Irānas loģistikas kompānijas Railway Transportation Co apmeklēja Rīgu. Vizītes gaitā tika parakstīts sadarbības memorands ar LDz Loģistika, kas paredz kopēju darbu ar mērķi sagatavot un pārbaudīt jaunos maršrutus no Indijas un Irānas, vēsta Latvijas uzņēmums.

Vizītes gaitā Irānas uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vietnieks Ebadolla Forozešs apmeklēja gan VAS "Latvijas dzelzceļš", gan Rīgas brīvostu.

Железная дорога - Sputnik Latvija
Ķīnas kravas aizgāja caur Somiju

Forozešs uzsvēra, ka viņa uzdevums interesējas par iespējām attīstīt koridoru "Ziemeļi-Dienvidi" starp Indiju un Ziemeļeiropu, kas ietver arī transporta koridoru caur Irānu. Uzņēmējs uzsvēra, ka augstu vērtē Latvijas kolēģu centienus iekļauties minētajā koridorā.

Jautājums par Latvijas sadarbību ar Irānu un Indiju dzelzceļa pārvadājumu un multimodālo loģistikas pakalpojumu jomā iepriekš tika apspriests Sadraudzības dalībvalstu Dzelzceļa transporta padomes sēdē, kas notika 19.-20. oktobrī Rīgā. Tikšanos apmeklēja delegācija, ko vadīja Irānas Islāmiskās Republikas ceļu un pilsētu celtniecības ministra vietnieks, valsts dzelzceļu kompānijas valdes priekšsēdētājs un prezidents Saīds Mohammadzade.

Sēdes lēmums dāvāja Irānai piekļuvi starptautisko kravu pārvadājumu automātiskās plānošanas sistēmai, lai saskaņotu pārvadājumus uz šo valsti, — tas ir pirmais solis pie kravu apgrozījuma elektroniskās informācijas sistēmas. AAS "Krievijas dzelzceļi" uzņemsies programmatūras izstrādāšanu, iekārtu regulēšanu un sistēmas informatīvo apkalpošanu Irānas vajadzībām.

LDz vadītājs Edvīns Bērziņš pauda cerību, ka koridors "Ziemeļi-Dienvidi" tuvākajā nākotnē dzelzceļnieku kalendārā ieņems vietu, kāda piešķirta Ķīnas virzienam.

Konteineru pārvadājumi pieaug

2017. gada 11 mēnešos konteineru pārvadājumu apjoms Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā ir palielinājies par 15,63% salīdzinājumā ar šo periodu 2016. gadā, informēja LDz Loģistika. No gada sākuma līdz novembrim kopumā pārvadāti 11 835 konteineri.

Железная дорога в Латвии - Sputnik Latvija
Ķīna atklāj jaunus kravas maršrutus uz Eiropu, taču Latvija palikusi malā

LDz Loģistika apgrozījums 11 mēnešu laikā sastāda 24,7 miljonus eiro — gandrīz divreiz vairāk nekā laikā no 2016. gada janvāra līdz novembrim.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis pastāstīja, ka šogad paplašināta sadarbība ar Baltkrievijas dzelzceļiem, tāpat piesaistīti partneri Ķīnā un Vācijā. Nākamgad turpināsies darbs ar kravu pārvadātājiem no Indijas, lai kopā ar Krieviju un Baltkrieviju palaistu konteineru vilcienu no Mumbajas uz Latviju.

Tapat 2017. gadā parakstīts sadarbības līgums ar Kazahstānas kompāniju "KTŽ Express" un DHL Global Forwarding par informācijas izvietošanu šī uzņēmuma elektroniskajā sistēmā.

Ziņu lente
0