Tramps: es pasargāju Ziemassvētkus no politkorektuma

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenās rietumu pasaules valsts vadītājs apsolīja, ka nepakļausies kristietības tradicionālo vērtību reformatoriem.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka pasargāja Ziemassvētkus no politkorektuma atbalstītājiem. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz valsts vadītāja oficiālo mikroblogu sociālajā tīklā Twitter.

"Cilvēki no jauna lepni saka: "Priecīgus Ziemassvētkus!" Es lepojos, ka vadīju atbildes triecienu pret uzbrukumiem šim mīļākajam, lieliskākajam izteicienam. Priecīgus Ziemassvētkus!" uzrakstīja Tramps Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Prezidents Vējonis sveic latviešus Ziemassvētkos

Tramps vairākkārt paziņoja, ka mediji un atsevišķas lielas firmas (piemēram, kafejnīcu tīkls Starbucks) sāka izvairīties no ziemassvētku pieminēšanas un neizmanto svētku simboliku savu zīmolu reklāmā. Pēc Trampa domām, runa ir par apzinātu uzbrukumu amerikāņu tradicionālajām vērtībām.

Savukārt Trampa oponenti norāda uz to, ka ne visi amerikāņi svin Ziemassvētkus. Turklāt decembrī un janvāra sākumā notiek arī citu reliģiju svētki, piemēram, ebreju Hanuka, un pilsoņu svētki – Jaunais gads un apmēram pusgadsimtu pastāvošie afroamerikāņu svētki Kvanzaa. Pēdējos gados Amerikā bieži izmantotais izteiciens "Priecīgus svētkus" (Happy Holidays) tiešām apspiedis izteicienu "Priecīgus Ziemassvētkus" (Merry Christmas).

Ziņu lente
0