Vairums izraēliešu iestājās par Netanjahu atstādināšanu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВ.Путин встретился с Б.Нетаньяху
В.Путин встретился с Б.Нетаньяху - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecīga aptauja tika veikta pēc tam, kad Netanjahu apšaubīja policijas rekomendāciju nozīmi.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Vairums izraēliešu uzskata, ka valsts premjerministram Benjaminam Netanjahu ir jāatkāpjas no amata, ja pēc veiktās izmeklēšanas rezultātiem policija rekomendē izvirzīt viņam apsūdzību sakarā ar kukuļņemšanu, krāpniecību un uzticības ļaunprātīgu izmantošanu, liecina pētījumu centra "Midgam" aptaujas rezultāti, ko pasūtīja Otrais Izraēlas telekanāls, vēsta RIA Novosti.

Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu - Sputnik Latvija
Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu

Netanjahu tur aizdomās par dārgu dāvanu saņemšanu no darījumu pārstāvjiem un par mēģinājumu vienoties ar vienu no valsts lielākajiem izdevniecību namiem "Ediot Ahronot" par labu valdības rīcību atspoguļojumu apmaiņā pret likuma pieņemšanu, kurš ierobežotu galvenā konkurenta iespējas – bezmaksas ikdienas avīzes "Israel ha-Jom".

Iepriekš policija lika saprast, ka meklē "1000 un 2000 lietu" iekļautajās epizodēs korupcijas, krāpniecības un ļaunprātīgas uzticēšanās izmantošanas pazīmes. Netanjahu nopratinājuši jau septiņas reizes.

Pats premjerministrs uzstāj, ka nav pastrādājis neko pretlikumīgu, un sola vadīt valsti vēl daudzus gadus, apsūdz opozīcijas politiķus un žurnālistus, ka viņi mēģina sarīkot apvērsumu ar spiediena izdarīšanu uz policiju un prokuratūru. Ja izmeklēšanas beigsies ar apsūdzību izvirzīšanu, tad tiks izvirzīts jautājums par Netanjahu atstādināšanu.

Jeruzāleme - Sputnik Latvija
ANO Ģenerālā Asambleja atteikusies atzīt Jeruzālemi par Izraēlas galvaspilsētu

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 59% respondentu ir pārliecināti, ka izmeklēšana pret Netanjahu ir pamatota, un tikai 27% aptaujāto paziņoja, ka veiktās izmeklēšanas ir "premjera iznīdēšana".

Vairums izraēliešu (60% respondentu) tāpat ir pārliecināti, ka Netanjahu ir jāatkāpjas no amata, ja pēc izmeklēšanas rezultātiem policija ieteiks izvirzīt viņam apsūdzības kukuļņemšanā. Vēl vairāk respondentu (63%) iestājās par premjera atstādināšanu gadījumā, ja tiesībsargājošās iestādes rekomendēs izvirzīt Netanjahu apsūdzību krāpniecībā un ļaunprātīgā uzticēšanās izmantošanā.

Aptauja tika veikta 20. un 21. decembrī, tajā piedalījās 504 cilvēki, pieļaujamā kļūda sastāda 4,4%.

Ziņu lente
0