Gasparjans stāsta par latviešu mediju melīgo propagandu

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādēļ Latvija atsauc savu pastāvīgo korespondenti no Maskavas, zaudējot līdz ar to pēdējo priekšposteni Krievijā un atstājot bez atbalsta savu pārstāvniecību šajā valstī.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš uzrakstīja savā Twitter par to, ka, sākot ar nākamo gadu, Maskavā vairs nebūs pastāvīga Latvijas Televīzijas korespondenta, un LTV paliks tikai viens ārvalstu korespondentu punkts – Briselē.

"Latvijas Televīzijas pārstāvis Krievijā ir vienkārši nepieciešams, jo viņam ir jārāda, cik briesmīga ir dzīve šajā valstī, un ikdienu ir jāsteidz tur, kur krievi rīko antilatviskas demonstrācijas, dedzina grāmatas un saplacina šprotes ar buldozeriem,"- paziņoja politologs un žurnālists Armens Gasparjans iknedēļas tuvējo ārvalstu un Baltijas notikumu apskatā priekš radio Sputnik.

Pēc Gasparjana domām, Latvijas korespondentu punkts Maskavā ir priekšpostenis pretinieka teritorijā. Taču, Latvijas varas iestādes acīmredzami nolēmušas, ka viņu korespondents vienkārši "noēd" naudu Krievijas galvaspilsētā un nekādu labumu nenes, jo nefilmē sižetus par to, kā Krievijā apspiež latviešus, līdz ar ko kļūst skaidrs, cik melīga ir visa latviešu propaganda, atzīmē politologs.

Телевизионная вышка в Риге - Sputnik Latvija
LTV tiks demonstrēta BBC filma par Krievijas iebrukumu Latvijā

"Es neizbrīnīšos, ja Latvijas varas iestādes galu galā ķersies aiz galvas un izmainīs savu lēmumu par korespondentes atsaukšanu, jo, ja viņas nebūs Maskavā, tad Latvijas vēstniekam Krievijā vienkārši nebūs kam sniegt interviju," — atzīmē Gasparjans.

Tāpat politologs atzīmēja, ka Latvijai derētu tieši otrādi pastiprināt savu korespondentu punktu Krievijā, un vēl labāk būtu izveidot papildus – kaut kur tuvāk robežai, Pleskavas apgabalā, piemēram, lai tur vienmēr būtu korespondents gadījumam, ja Pleskavas gaisa desanta divīzija uzsāks Latvijas Republikas okupāciju.

"Lai korespondents sēž un seko līdzi, vai Krievijas lidmašīnas izlido Latvijas virzienā vai nē. Nevajag naivi cerēt uz to, ka amerikāņu pavadonis visu piefiksēs, viss ir jātur savās rokās," — ieteica Gasparjans.

Tāpat viņš uzsvēra, ka diez vai Latvijai izdosies iebiedēt krievus ar savas korespondentes atsaukšanu, par kuru, visticamāk, neviens pat nezināja, un pat ar uzrakstu aizliegšanu krievu valodā iespītēt neizdosies.

"Latvijas varasiestādēm nevajadzētu tik daudz domāt par to, kā un kur apspiest Krieviju, viņiem labāk būtu jānodarbojas ar saviem tiešajiem pienākumiem un ar to, kas notiek viņu valstī,"- noslēgumā teica Gasparjans.

Ziņu lente
0