Ukrainas "PrivatBank" plāno pārdot meitasuzņēmumu Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas "PrivatBank" uzraudzības padome tuvākajā laikā lems par tai piederošās meitasuzņēmuma Latvijā – AS "PrivatBank" akciju paketes tālāko likteni.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Ukrainas "PrivatBank" meklē pircējus AS "PrivatBank" akciju paketei, vēsta bankas vietne.

"PrivatBank uzraudzības padome saskaņojusi kontraktu ar vienu no vadošajām kompānijām Ukrainā, Rothschild partneri Ukrainā ar mērķi sameklēt pircējus AS "PrivatBank" (Latvija) akciju paketei, kā arī sagatavot un kontrolēt šo transakciju," — teikts bankas preses dienesta paziņojumā.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Kā Latvijai cauri plūst 1% visas pasaules dolāru darījumu

2016. gada decembrī Ukrainas valdība nacionalizēja PrivatBank, kas iepriekš piederēja Igoram Kolomoiskim un Genādijam Bogoļubovam. Informācija par šo lēmumu liecināja, ka bankas akcionāri paši ierosinājuši bankas nacionalizāciju. Ukrainas valdība uzskata, ka pieņemtais lēmums devis iespēju glābt gan PrivatBank, gan visu valsts banku sistēmu.

Meitasuzņēmums Latvijā, banka "PrivatBank" 2017. gada augustā arī nonāca Ukrainas valsts īpašumā. Pirms tam Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) divas reizes piesprieda PrivatBank lielus naudas sodus par nelikumīgi saņemtu līdzekļu legalizāciju: 2015. gada decembrī un 2017. gada jūnijā. Vakar kļuva zināms, ka Londonas Augstā tiesa arestējusi bijušo bankas akcionāru — Kolomoiska un Bogoļubova aktīvus, ņemot vērā aizdomas par līdzekļu izvešanu no bankas.

Ziņu lente
0