Pelēkie zirņi apmaiņā pret hamonu: ko latvieši sūta uz ārzemēm

© Sputnik / Sergey MelkonovPiparkūkas
Piparkūkas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijā un Spānijā dzīvojošie latvieši sūtaa tuviniekiem un draugiem uz dzimteni olīveļļu un hamonu, savukārt pretī saņem zāles pret nostaļģiju – rudzu maizi, Rīgas balzamu un Laimas šokolādi.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Kā ziemassvētku dāvanas latvieši biežāk sūta ārzemēs dzīvojošajiem radiniekiem rudzu maizi, piparkūku mīklu un Rīgas balzamu, vēsta portāls Skaties.lv.

"Grūta dzīve Parīzē, brāli, grūta: ēst nav ko: melnu maizi neizlūgsies!" teica Puškins grāfam Šeremetjevam pēc atgriešanās no Parīzes. Kopš tiem laikiem pagājuši teju divsimt gadu, taču, ja spriež pēc sūtījumiem, kurus latvieši sūta uz ārzemēm, melna maize tur joprojām ir deficītā.

Rotaļlieta Santa Klauss - Sputnik Latvija
Kā izbojāt svētkus: bīstamas dāvanas, kuras apdraud veselību

Kravu pārvadājumu kompānija Terra Express apkopoja 50 kravu datus, kuras aizvadītajā nedēļā tika nosūtītas ar bezmaksas reisiem no Latvijas un Spāniju un Itāliju, kā arī atpakaļ.

Visbiežāk sūtījumos atradās  rudzu maize, piparkūku mīkla un Rīgas balzams. Tāpat uz Spāniju un Itāliju sūtīja skābētos kāpustus, pelēkos zirņus, Laimas šokolādi un zefīru un dzērvenes pūdercukurā.

Atpakaļvirzienā nāca sūtījumi ar olīveļļu, hamonu, garšvielām, šokolādi un vīnu. Tāpat sūtījumos atradās rokdarbu izstrādājumi, sveces, kalendāri, fotogrāfijas, apģērbs, apavi un kosmētika.    

Ziņu lente
0