Lietuva saņēma pirmos bruņutransportierus Boxer

© Wikipedia / HeldtBruņutransportieris Boxer
Bruņutransportieris Boxer - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd norisinās kājnieku kaujas mašīnu pieņemšanas procedūra no to ražotāja, pēc kā tās oficiāli kļūs par Lietuvas Bruņoto spēku īpašumu.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Divas mācību kājnieku kaujas mašīnas (KKM) Boxer tika piegādātas Lietuvai, vēsta Sputnik Lietuva ar atsaucu uz Nacionālās aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Saskaņā ar vienošanos ar KKM ražotājiem konsorciju ARTEC, mašīnas, lai saglabātu saikni ar republikas vēsturi, un saskaņā ar Lietuvas armijas tradīcijām netiks sauktas Boxer, bet gan par kājnieku kaujas mašīnu "Vilks".

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis - Sputnik Latvija
Bergmanis: Latvijai pagaidām nav iespējas iegādāties jaunas haubices

Pirmdien, 18. decembrī, Kauņā divi mācību bruņutransportieri tiks prezentēti Lietuvas medijiem. Pasākumā piedalīsies valsts aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Mācību kaujas mašīnas paredzētas izmantošanai sauszemes spēku motorizēto kājnieku apakšvienībā. Tajos nav apbruņojuma un citu sistēmu daļas, kuras ir kaujas KKM analogos. Tās ir aprīkotas ar papildus aprīkojumu, kurš atvieglo vadītāju sagatavošanas instruktoru darbu.

Šobrīd norisinās ražotāja mašīnu nodošana, pēc kā tās oficiāli kļūs par Lietuvas Bruņoto spēku īpašumu. Bruņutransportieri tiks izmantoti, lai veidotu armijas vadītāju iemaņas.

Saskaņā ar līgumu, Lietuvas armija saņems 88 kaujas KKM, kā arī atsevišķas loģistikas paketes ietvaros iegādāsies trīs mācību bruņutransportierus.

Военнослужащий Канады несет флаг НАТО на военном параде в Риге - Sputnik Latvija
ASV un NATO ieguldīja Latvijas aizsardzībā simtiem miljonu eiro

Loģistikas pakete tāpat iekļauj remontu, ražotāja tehnisko un loģistikas atbalstu, tehniski-metodisko dokumentāciju, simulātorus un mācību materiālus, speciālu aprīkojumu un līdzekļus pienācīgai KKM uzraudzībai, kā arī munīciju.

Līgums par 88 bruņutransportieru iegādi Lietuvas armijai tika parakstīts pērnā gada 22. augustā. Viņu vērtība sastāda ap 386 miljoniem eiro. Pirmajai bruņutransportieru Boxer partijai ir jābūt piegādātai Lietuvai 2019. gadā, pārējām mašīnām — līdz 2021. gadam.

Ziņu lente
0