ES samits pagarinājis pret Krieviju vērstās sankcijas

© Pixabay / knerri61Знак STOP
Знак STOP - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par sankciju pagarināšanu tika pieņemts pēc Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Emanuela Makrona stāstījuma par situāciju Minskas protokolu izpildes jautājumā.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. ES dalībvalstu vadītāji pieņēmuši lēmumu pagarināt pret Krieviju vērstās ekonomiskās sankcijas, kuru termiņam bija jābeidzas 2018. gada janvārī.

"ES vienbalsīgi pieprasa pagarināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju," – uzrakstīja Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks savā lapā Twitter.

Viedoklis tika saskaņots valstu vadītāju neformālu vakariņu laikā. Trešo reizi pēc kārtas politiskais lēmums par sankciju pagarināšanu tika pieņemts pēc Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Emanuela Makrona stāstījuma par situāciju Minskas protokolu izpildes jautājumā.

Svens Miksers un Federika Mogerīni - Sputnik Latvija
Igaunija uzdāvinājusi Eiropai interneta portālu par sankcijām

Saskaņā ar ES pārstāvju sniegto informāciju, sankcijas tiks pagarinātas uz pusgadu bez izmaiņām. Eiropas Savienība ieviesa ekonomiskus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju 2014. gada vasarā sakarā ar konfliktu Ukrainā un vēlāk tos paplašināja. 2015. gada martā ES dalībvalstu vadītāji saistīja sankciju darbību ar Minskas protokolu izpildi un pagarina tās ik pēc pusgada.

Pēc ES ekonomisko sankciju ieviešanas Maskava spēra atbildes soļus un uzsāka importa aizvietošanas politikas īstenošanu. Krievija jau vairākkārt ir norādījusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā, turklāt nav Minskas protokolu subjekts. Krievijas augstākās amatpersonas ne vienu reizi vien ir uzsvērušas, ka sarunas ar to sankciju valodā ir neproduktīvas.

Ziņu lente
0