Ukrainas tiesa izlaidusi brīvībā Mihailu Saakašvili

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasSaakašvili
Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prokuratūra iecerējusi iesniegt apelāciju tiesas lēmumam par drošības līdzekli, kādu tiesa izraudzījusies Saakašvili lietā.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Kijevas Pečoras tiesa 11. decembrī pieņēma lēmumu neapcietināt bijušo Odesas apgabala gubernatoru Mihailu Saakašvili, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Ukrainas plašsaziņas līdzekļiem.

Bijušais Gruzijas prezidents, bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili grasās kļūt par "Ukrainas glābēju"

Tiesa atteikusies noteikt mājas arestu, ko iepriekš lūdza prokuratūra. Pie tam aiztāvji pieprasīja atlaist bijušo gubernatoru tiesas zālē.

Valsts ģenerālprokurots Jurijs Lucenko pavēstīja, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts.

Pečoras tiesas sēdē pirmdien 11. decembrī politiķis paziņoja, ka esot karagūsteknis un turpināšot bada streiku, ja tiks paturēts ieslodzījumā.

Bijušā gubernatora arests

Saakašvili tika aizturēts 5. decembrī. Viņš tiek apsūdzēts atbilstoši Kriminālkodeksa 256. panta 2. daļai (atbalsta sniegšana noziedzīgu organizāciju dalībniekiem un viņu noziedzīgās darbības slēpšana), kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 10 gadiem. Politiķa piekritēji piespieda tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus atlaist politiķi un pēc šīs akcijas organizēja mītiņu Kijevas centrā, pieprasot prezidenta impīčmentu.

Mihails Saakašvili tika atkārtoti arestēts 8. decembra vakarā un ievietots izolatorā. Politiķis nav atzinis  nekādas viņam izvirzītās apsūdzības un pieteica bada streiku.

Ziņu lente
0