Ziema nesteidzas: laika prognoze Latvijā

© Foto : twitter / meteolapa.lv‏ 9. maija Ziemassvētki Ventspilī
9. maija Ziemassvētki Ventspilī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venstpilī negaidot pienākusi ziema, taču sinoptiķi brīdina, ka tas nav uz ilgu laiku – šonedēļ Latvijā gaidāms siltāks laiks, vējš un lietus.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Šonedēļ Latvijā saglabāsies vējains laiks ar nokrišņiem, prognozē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra dienā nenolaidīsies zem nulles, naktī gaidāmi nelieli mīnusi. Pirmdienas naktī Latvijai no dienvidrietumiem tuvojas ciklons, kas nesīs siltas gaisa masas, tāpēc otrdien gaiss valstī strauji iesils: termometra stabiņš pacelsies virs +5 grādiem, valsts centrālajos rajonos — pat līdz +9 grādiem. Otrdien lielākajā daļā valsts gaidāmi nokrišņi. Vējš pastiprināsies līdz 15-18 m/sek.

​Brāzmainais vējš norimsies tikai ceturtdienas naktī, bet ceturtdien gaidāms spēcīgs vējš — visā Latvijas teritorijā brāzmas sasniegs 15-16 m/sek., bet piekrastē — pat līdz 20-22 m/sek.

Pēc otrdienas prognozēts mēreni vēss laiks: gaisa temperatūra sasniegs +5 grādus. Austrumu rajonos gaisa temperatūra kritīsies aptuveni līdz nullei. Nedēļas gaitā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kas valstī pārsvarā nesis lietu un slapju sniegu. Nākamnedēļ būtiskas pārmaiņas laikapstākļos nav gaidāmas, un īsta ziema vēl nav gaidāma, vēsta sinoptiķi. Taču pirmdien Ventspils iedzīvotāji atmodās ziemas pasakā — vietumis sniega sega sasniedza 18 cm!

​Vietējais portāls tomēr aicina ventspilniekus izbaudīt ziemas brīnumu ātrāk, jo jau šodien sinoptiķi sola gaisa temperatūru virs nulles un lietu.

Ziņu lente
0