Politika

"Saskaņas" līderis solīja aizsargāt mazākumtautību intereses

© Sputnik / Sergey MelkonovВ предвыборном штабе партии Согласие и Честь служить Риге
В предвыборном штабе партии Согласие и Честь служить Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par "Saskaņas" partijas valdes priekšsēdētāju atkal ievēlēts Nils Ušakovs, kurš sola aizstāvēt Latvijas un tās krievvalodīgo iedzīvotāju intereses, uzsverot, ka šie jēdzieni nav pretrunā viens ar otru.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Sestdien, 9. decembrī, "Saskaņas" partijas kongresā par tās valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Rīgas mērs Nils Ušakovs. Kongress notika Latvijas galvaspilsētā, VEF Kultūras pilī, vēsta Mixnews.lv.

Par "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja vietnieku atkārtoti tika ievēlēts parlamenta frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Tāpat partijas valdē tika ievēlēts Valērijs Agešins, Aivars Bergers, Sandris Bergmanis, Boriss Cilevičs, Sergejs Dolgopolovs, Andrejs Elksniņš, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Andris Morozovs, Ņikita Ņikiforovs, Vitālijs Orlovs, Igors Pimenovs, Sergejs Potapkins, Ivans Ribakovs, Aleksandrs Sakovskis, Maksims Tolstojs, Zenta Tretjaka, Anna Vladova un Ivars Zariņš.

Ušakovs uzstājās kongresā ar bilingvālās izglītības aizstāvības runu Latvijā. Galvenos savas uzstāšanās postulātus politiķis publicēja Facebook lapā.

Tostarp "Saskaņas" priekšsēdētājs atzīmēja, ka bilingvālās izglītības sistēma strādā kvalitatīvi un veiksmīgi pilda tai uzticētos uzdevumus, jo mazākumtautību skolu absolventi labi pārvalda gan latviešu, gan krievu valodu. Tāpat visu "Saskaņas" locekļu vārdā Ušakovs paziņoja, ka partija ir kategoriski pret bilingvālās izglītības likvidēšanu.

"Mēs vienmēr esam bijuši pret to. Tas nav vajadzīgs no profesionālā viedokļa, tas nes draudus izglītības kvalitātei, šāda reforma ir tīri politisks process, kura plusus var iegūt tikai radikāļi no dažādajām pusēm. Savukārt izteicieni, ko šobrīd uzdrīkstas paust daudzi labējie politiķi, ir vienkārši aizvainojoši Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem," — uzrakstīja Ušakovs.

Tāpat par "Saskaņas" uzdevumu viņš nosauca Latvijas un tās krievvalodīgo iedzīvotāju intereses, uzsverot, ka šie jēdzieni nav pretrunā viens ar otru. Ušakovs atzīmēja, ka viņa partijai ir reālas sviras pašvaldību līmenī, turklāt ne tikai Rīgā.

"Saskaņas" līderis paziņoja, ka Rīgas dome īstenos papildu priekšmetu ieviešanas programmu krievu valodā mazākumtautību skolās savu pašvaldības tiesību ietvaros, neatkarīgi no tā, vai skolu reforma tiks īstenota vai nē.

Евродепутаты Андрей Мамыкин и Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Politika
Mamikins: "Saskaņa" kautrējas runāt par saviem krievvalodīgajiem vēlētājiem

"Notiek aktīvs darbs. Kā mērs es jau tikos ar visu Rīgas mazākumtautību skolu direktoriem. Šobrīd viņi gatavo savu redzējumu tam, kā, kādā apjomā jāievieš papildu nodarbības, ņemot vērā katras skolas, rajona, sociālās situācijas, bērnu slodzes, ārpus stundu izglītības apjomu un skolotāju slodzes specifiku. Tālāk notiks darbs ar skolu vecāku padomēm," — pastāstīja Ušakovs.

Viņš tāpat uzsvēra, ka ir pateicīgs par kritikas vilni, ko izsaucis viņa paziņojums par Rīgas domes plāniem, kuri skar mazākumtautību skolas. Ušakovs atzīmēja, ka ir jābūt daudz vairāk jautājumu un pārmetumu, lai Rīgas domes bilingvālās izglītības atbalsta un attīstības programma Latvijā tiktu veiksmīgi īstenota.

"Pati galvenā mūsu misija – tas ir miers un stabilitāte. Miers un stabilitāte starp latviešiem un nelatviešiem. Mēs esam vienīgā partija, kas apvieno latviešus un nelatviešus. Un kas sargā visu tautu intereses – latviešus, krievus, ukraiņus, baltkrievus, ebrejus un vairāku desmitu citu tautību pārstāvjus," — uzrakstīja Ušakovs.

Ziņu lente
0