Bergmanis neatrada Krievijas karaspēkus Baltkrievijā

© © Евгений Мешков / Министерство обороны Российской ФедерацииGaisa desanta vienības veic apvidus izlūkošanu mācību "Rietumi 2017" ietvaros
Gaisa desanta vienības veic apvidus izlūkošanu mācību Rietumi 2017 ietvaros - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis viesojās Baltkrievijā un paziņoja, ka neatklāja valstī Krievijas militārās vienības.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis vizītes laikā Baltkrievijā pārliecinājās, ka Krievijas militārās specvienības pilnībā pametušas valsti pēc mācībām "Rietumi 2017". par to viņš paziņoja žurnālistiem telefonsarunā, vēsta Baltnews.lv.

Iepriekš tika runāts, ka Bergmani uzaicināja uz Baltkrieviju, lai apspriestu abpusējās sadarbības iespējas un drošības situāciju reģionā.

Straikbola  komanda - Sputnik Latvija
Airsoft turnīra organizatorus izsūtīja no Latvijas

Bergmanis tāpat atzīmēja, ka Latvija bija vienīgā NATO valsts, kurai bija atļauts nosūtīt uz Baltkrieviju papildus novērotājus militāro mācību laikā "Rietumi 2017". ministrs uzsvēra, ka Latvija augsti novērtēja šo Baltkrievijas žestu.

"Mēs ceram, ka šāda sadarbība turpināsies. Baltkrievijā "Rietumi" mācību laikā bija ne tikai novērotāji, bet arī preses konferences. Tas ir viens no veidiem mazināt raizes un sekmēt savstarpējo uzticību. Latvija un Baltkrievija ir kaimiņi, par kaimiņiem arī paliks," paskaidroja Bergmanis.

Tāpat Latvijas aizsardzības ministrs paziņoja, ka sarunas gaitā ar Baltkrievijas aizsardzības ministru Andreju Ravkovu pastāstīja viņam par Varšavas NATO samita lēmumiem Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Bergmanis atzīmēja, ka nejuta no Baltkrievijas puses nekādas raizes šajā sakarā.    

Ziņu lente
0