Rūjienas kapsētā nelaiķiem atgādina par parādiem

© pixabayKapa krusts
Kapa krusts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz dažām Rūjienas kapsētas "Skudrīte" kapavietām parādījušās soda kvītis – tādējādi vietējā pašvaldība atgādina aizgājēju tuviniekiem par to, ka laiks apmaksāt gada nodevu par vietu.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Uz dažām Rūjienas kapsētas kapavietām uzstādīti uzraksti ar norādi uz to, ka nav veikta ikgadējā iemaksa, vēsta programma Bez Tabu.

Rūjienas iedzīvotāju ļoti pārsteidza tas, ka uz vietējās kapsētas kapavietām parādījušās soda kvītis. Sākumā sieviete nodomājusi, ka šīs apbedījumu vietas nav savestas kārtībā, taču starp tām bija arī labi koptas kapavietas.

Cilvēka galvaskauss - Sputnik Latvija
Vandālisms Rīgas kapsētās: kādēļ traucē mirušos

Viņa noskaidroja, ka atzīmētas tās kapavietas, kur apglabāto personu radinieki nav apmaksājuši gada nodevu.

Šobrīd Rūjienas kapsētā "Skudrīte" atrodas 800 kapavietas. Daudzi cilvēki jau ir noslēguši īres līgumus, savukārt kāds no tā ir atteicies.

Kā noskaidroja žurnālisti, ja trīs gadu laikā īrnieks nereģistrēsies, vieta tiks pārdota izsolē. Citas iespējas brīdināt tuviniekus Rūjienas dome nav atradusi.

Vietējo iedzīvotāju domas dalās, vērtējot šādu vietējo varas iestāžu rīcību. Kāds uzskata, ka tā ir necieņas izrādīšana pret mirušajiem un viņu tuviniekiem, savukārt kāds norāda, ka ne visiem ir internets, lai paziņotu par uzkrāto parādu.

Ziņu lente
0