"Sīkums, bet patīkami": sociālie tīkli par Krievijas atstādināšanu no Olimpiādes 2018

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasApmeklētāji fotografējas olimpisko simbolu fonā
Apmeklētāji fotografējas olimpisko simbolu fonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sociālo tīklu lietotāji ir gandarīti ar Krievijas izlases atstādināšanu no dalības Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā, taču grūti pateikt, kas viņus priecē – olimpisko principu aizsardzība, vai arī kaimiņu nepatikšanas.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Dopinga pārkāpumu dēļ SOK aizliedza Krievijai uzstāties Olimpiādē 2018 ar savu himnu un karogu. Atsevišķi Latvijas politiķi un sabiedrības aktīvisti pauda savu prieku šajā sakarā.

Otrdien notika SOK izpildkomitejas sēde, kurā tika izšķirts jautājums par Krievijas sportistu dalību 2018. gada Spēlēs. Krievijas izlase atstādināta no dalības Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, Krievijas atlēti var uzstāties tikai neitrālā statusā.

Sputnik Latvija apkopojis latviešu ierēdņu, politiķu un citu Latvijas iedzīvotāju viedokļus ar aktīvu pilsonisko pozīciju.

"Krievijai sportā nav ko darīt"

Par skaļāko reakciju kļuva Latvijas izglītības ministra Kārļa Šadurska izteiciens (atgādināsim, ka Izglītības un zinātnes ministrija atbild arī par sportu).

Kamēr Krievija kā valsts nepārdomās savu lomu sportā, Olimpiādē tai nav ko darīt, citē Šadurska vārdus mājas lapa sportacentrs.com.

"Mēs cīnāmies par augstiem ideāliem un godīgu spēli. Ir situācija, kad viens vai otrs individuālā līmenī šmaucas ar sportiskiem rezultātiem, taču, ja valstiski tiek organizēta blēdīga sistēma un godīgam sportam uzspļauts, tad cik ilgi pasaule ir gatava ar šādu stāvokli samierināties?" — retoriski uzdeva jautājumu Šadurskis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka gaidāmajā Olimpiādē turēs īkšķus par Latvijas sportistiem un tic, ka viņiem ir pa spēkam izcīnīt medaļas.

Latvijas Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Jāņa Upenieka reakcija bija pieticīgāka — viņš nosauca Krievijas komandas diskvalifikāciju Olimpiādē 2018 par adekvātu sodu no SOK puses.

"Sīkums, bet patīkami"

Sociālo tīklu lietotāju reakcija bija dažāda: lielākā daļa atbalstīja SOK lēmumu, taču bija arī tādi, kuri pauda neizpratni ar to, kā daži nacionālā stilā priecājas par kaimiņa nelaimi.

"Lieliskās" Soču spēles…RUS rēķinājās, ka visu sakārtos. Tagad tikai futbols palicis… taču nevajag arī šos sporta svētkus sacūkot! Labāk rīkojiet alternatīvās spēles ar DPRK un VEN," — pauda savu viedokli Twitter mikroblogā Eiroparlamenta deputāts, ekonomists un ar rusofobajiem izteikumiem slavenais Roberts Zīle.

​"Visu cieņu! Olimpiskās spēles ir godīgas sacensības etalons. Jebkurš cits lēmums degradētu olimpiskos principus!" — paziņoja Latvijas Saeimas prezidija locekle Inese Lībiņa-Egnere (​"Vienotība​").

​​"Krievijas atstādināšana no @pyeongchang2018 liels sportisks zaudējums, taču sods ir taisnīgs. Putina izauklētā zombijsporta sistēma ir drausmīgs apkaunojums ikvienam sportistam," — atzīmē Aigars Prūsis.

​​"Skatos Krievijas TV izmisīgo histēriju par SOK lēmumu. Sīkums, bet patīkami," — uzrakstīja kāds Gints Knoks Twitter mikroblogā.

​"Kaimiņam nosprāga govs. Sīkums, bet patīkami ©latvietis," — ironiski atzīmēja uz to lietotājs So Sue Me, pārpublicējot Ginta Knoksa paziņojumu.

Ziņu lente
0