Pēc lēmuma par Brexit Skotijā pieaudzis ES pilsoņu skaits

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasSkotija
Skotija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gadu pēc Brexit sākuma Eiropas Savienības pilsoņu skaits Skotijā pieaudzis par 10%. Viņu starpā ievērojami palielinājies Polijas pilsoņu skaits.

RĪGA, 4. decembris - Sputnik. Kopš referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES pieaudzis Skotijā dzīvojošo Eiropas Savienības pilsoņu skaits, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Skotijas Nacionālā datu uzskaites pārvalde (National Records of Scotland) iesniegusi statistiku, kas liecina: gadu pēc Brexit sākuma ES pilsiņu skaits Skotijā sasniedzis 219 tūkstošus cilvēku, par 10% pārsniedzot pērnā gada rādītāju.

ES karogs - Sputnik Latvija
Brexit dēļ Eiropas bankas izvedušas no Lielbritānijas 350 miljardus eiro

Cita starpā Polijas iedzīvotāju skaits pieaudzis par 19% — no 85 līdz 100 tūkstošiem cilvēku.

"Ar Brexit saistītā nenoteiktība, iespējams, likusi dažiem ES pilsoņiem atteikties no ierašanās (Skotijā — red.). Atbraucēju vilnis, domājams, sācies tāpēc, ka daži (eiropieši — red.) nolēmuši atbraukt, pirms saskaņota jaunā iebraukšanas kārtība, cerot, ka viņiem tiks atļauts palikt uz ilgāku laiku," — pastāstīja eksperts imigrācijas jautājumos, Stratklaidas universitātes pasniedzējs Roberts Raits.

Lēmums par Lielbritānijas izstāšanos no ES tika pieņemts referendumā 2016. gada 23. jūnijā. Atbilstoši Lisabonas līgumā paredzētajam reglamentam, Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību 2019. gada 29. martā. Referendumā Skotija un Ziemeļīrija balsoja pret izstāšanos, savukārt Anglija un Velsa atbalstīja izstāšanos no savienības.

Ziņu lente
0