Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja parakstīt dokumentus ar telefona palīdzību

© pixabay.com / terimakasih0Руки с мобильными телефонами
Руки с мобильными телефонами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespēja atstāt dokumentos elektronisko parakstu ar speciālas aplikācijas palīdzību mobilajā tālrunī parādīsies jau 2018. gada janvārī.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Latvieši saņems iespēju parakstīt oficiālos dokumentus ar mobilā telefona aplikācijas palīdzību, sākot ar 2018. gada janvāri, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs izstrādājis jaunu elektronisko parakstu portālu un mobilo aplikāciju. Ar šīs aplikācijas starpniecību varēs identificēt sevi valsts pārvaldes pakalpojumu mājas lapā un atsevišķu iestāžu sistēmās, piemēram, Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā.

ID-card - Sputnik Latvija
Igaunija neatklāj zaudējumu summu no ID karšu krīzes

Elektronisko parakstu portāls kļūs pieejams, sākot ar 2. janvāri, savukārt mobilo aplikāciju varēs sākt lietot no 11. decembra. Portālu plānots integrēt portālā Latvija.lv.

Pēc Radio un televīzijas centra pārstāvja sacītā, elektroniskā paraksta izmantošana atvieglos daudzu valsts pakalpojumu saņemšanu.

Vērts atzīmēt, ka elektroniskie paraksti tika izmantoti 19 miljons reižu kopš to ieviešanas brīža Latvijā 2006. gadā. Vien 2016. gadā tika reģistrēts 4,1 miljons elektronisko parakstu. Apmēram 40 tūkstoši cilvēku izmanto šo funkciju vismaz reizi gadā.

Elektronisko parakstu var izmantot jebkurš Latvijas iedzīvotājs. Tas ļauj elektroniski sagatavotā dokumenta saņēmējam uzzināt visu nepieciešamo informāciju par tā nosūtītāju. Ar elektronisko parakstu var apliecināt prasības par izziņu vai izrakstu saņemšanu, iesniegumu par dzīvesvietas deklarēšanu, iesniegumu     

Ziņu lente
0