Ne sīka sīknauda: latvieši ik mēnesi ziedo 33 tūkstošus eiro lielveikalos

CC BY-SA 2.0 / Hernán Piñera / SavingДенежные сбережения
Денежные сбережения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī latvieši biežāk norēķinās par pirkumiem lielveikalā ar karti, daudzi pirms došanās uz veikalu speciāli ņem līdzi sīknaudu – labdarības kastītes pie kasēm nestāv tukšas.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Lielāko Latvijas tirdzniecības tīklu apmeklētāji liek labdarības kastītēs, kuras stāv veikalos, 33 tūkstošus eiro mēnesī, vēsta portāls Skaties.lv.

Gada laikā notiek dažādas labdarības akcijas. Piemēram, lai palīdzētu vēža slimniekiem vai jauniešiem, kuri nonākuši nelaimē. Ziedojumu summas nemainās jau pēdējo piecu gadu garumā. Šobrīd Rimi ziedo naudu labdarības projektam Eņģeļi pār Latviju, ko izveidoja tirdzniecības tīkls Rimi kopā ar Bērnu slimnīcas fondu. Iniciatīvas mērķis ir savākt līdzekļus smagi slimo bērnu ārstēšanai.

Tirdzniecības tīkls Maxima vāc līdzekļus bērnu rehabilitācijas centram Poga.

"Centiņš pa centiņam, un cilvēki apvienojoties var palīdzēt labām lietām notikt. Ziedojumu kastītes ir efektīvas no tā viedokļa, ka tā ir tā vieta, kur cilvēks pie kases var sabērt savu atlikumu," — pastāstīja Maxima pārstāvis Ivars Svilāns.

Kaut arī pēdējā laikā latvieši arvien biežāk norēķinās lielveikalā ar karti, uz ziedojumu apmēra tas neatspoguļojas. Bieži cilvēki, dodoties uz veikalu, speciāli ņem līdzi sīknaudu, kuru gatavi ziedot, savukārt bērni nāk pat ar savām krājkasītēm.

Ziņu lente
0