Pleskavā apsprieda Krievijas un Latvijas lietišķo sadarbību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pleskavas apgabala administrācija un Krievijas un Latvijas Lietišķā padome parakstīja sadarbības vienošanos, kuras mērķis ir lietišķo sakaru attīstība abu valstu starpā.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Pleskavā, 2017. gada 29. novembrī notika kārtējā Krievijas un Latvijas Lietišķās padomes sēde, teikts preses paziņojumā Pleskavas apgabala mājaslapā.

Sēdes dalībnieki apsprieda Krievijas un Latvijas abpusējo attiecību attīstības perspektīvas muitas politikas, loģistikas, tirdzniecības un izglītības jomā. 

Aspazijas muzejs Jūrmalā - Sputnik Latvija
Latviešu dzejnieku dzeja skanēs Pleskavā

Krievijas un Latvijas Lietišķā padome ir sabiedriska organizācija, kas apvieno Krievijas uzņēmumus. Krievijas Federācijas tirdzniecības un rūpniecības palāta 2007. gadā izveidoja padomi Krievijas un Latvijas uzņēmēju ekonomiskās sadarbības stiprināšanai, Krievijas biznesa virzīšanai Latvijas tirgū un Latvijas investīciju piesaistīšanai Krievijā. 

Kārtējā padomes sēdē piedalījās tās priekšsēdētājs Aleksandrs Kolpakovs, Pleskavas apgabala gubernatora vietnieks Sergejs Perņikovs, Latvijas konsulāta vadītāja Pleskavā Evija Dumpe, Pleskavas apgabala tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidents Vladimirs Zubovs, Padomes izpilddirektors Vladimirs Šurajevs un citi eksperti.

Īpaša uzmanība tika pievērsta Pleskavas apgabala lietišķai sadarbībai ar Latviju. Šajā jomā strādā vairāk nekā 100 Latvijas uzņēmumi. Vairāk nekā 10 gadu laikā veiksmīgi tiek realizēti projekti pierobežas sadarbības programmu ietvaros. Pēc Perņikova sacītā, Krievijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības potenciāls saglabājas augstā līmenī ne tikai Pleskavas apgabalam, bet arī citiem Krievijas Federācijas reģioniem.

"Uzskatām, ka lietišķas padomes platformai ir jākļūst par sava veida ekspertu padomi, kuras ietvaros varēs apspriest, piedāvāt realizēt konkrētus biznesa projektus. Pleskavas apgabala administrācija gatava atbalstīt biznesa iniciatīvas, paredzētas abu valstu biznesa sadarbības veicināšanai," — piebilda Sergejs Perņikovs.

Sēdes laikā tika parakstīta sadarbības vienošanās starp Pleskavas apgabala administrāciju un Krievijas un Latvijas Lietišķo padomi. Vienošanās mērķis ir veicināt lietišķo sakaru un savstarpēji izdevīgas sadarbības attīstību starp Pleskavas apgabala un Latvijas Republikas uzņēmējiem, Pleskavas apgabala biznesa virzību Latvijas tirgū, Latvijas investīciju piesaisti Pleskava apgabalā.

Ziņu lente
0