Daugavpilī mēģināja nozagt mākslas objektu - gliemezi

CC BY 3.0 / alinco_fan / Daugavpils, Latvia / Улица в городе Даугавпилс, Латвия
Улица в городе Даугавпилс, Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Rīgas Daugavpilī 2014. gadā ieradušos gliemezi šovasar uzstādīja uz Rīgas un Cietokšņa ielas krustojuma par godu pilsētas svētkiem, taču pēc to beigām neatgrieza Marka Rotko mākslas centra pagalmā.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Jaunieši centās nozagt Daugavpilī gliemezi, lai pavizinātos, raksta "Naša gazeta". Saskaņā ar pašvaldības policijas paziņojumu, 27. novembrī, ap plkst. 22:00, 18 un 20 gadus vecie jaunieši pievērsa uzmanību gliemezim Rīgas un Cietokšņa ielas krustojumā un nolēma pavizināties uz tās.

Viņi sāka vilkt gliemezi prom, to piefiksēja videonovērošanas kameras. Pateicoties kamerām, ļaunprāšiem neizdevās aizvilkt gliemezi tālu. Uz notikuma vietu ieradušies pašvaldības policijas darbinieki veica pamācošu sarunu ar jauniešiem, tie izdarīto nožēloja un atgrieza gliemezi tā uzstādīšanas vietā.

Gliemezis ieradās no Rīgas uz Daugavpili 2014. gadā, un sākotnēji tika nokrāsots rozā krāsā. To uzstādīja Dinaburgas cietoksnī.

Vēlāk to vairākkārt pārkrāsoja, šobrīd tas izskatās šādi.

Публикация от Inga (@inga.jed) Июн 14 2017 в 12:05 PDT

 

Šogad gliemezi no cietokšņa "izlaida" pilsētas ielās, pēc jūnijā notikušajiem pilsētas svētkiem to plānoja atgriezt Marka Rotko mākslas centra pagalmā, taču tā arī atstāja Rīgas un Cietokšņa ielas krustojumā.

Ziņu lente
0