Tax free tagad stājies spēkā arī Krievijā

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasМеждународный аэропорт "Шереметьево"
Международный аэропорт Шереметьево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis Valsts domes apstiprināto likumu par "tax free" sistēmas ieviešanu Krievijā. Tas sekmēs Krievijā ražoto preču popularizāciju un labvēlīgi ietekmēs tūrismu.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā neiestājušos valstu pilsoņi varēs kompensēt PVN, kas nomaksāts, iegādājoties preces Krievijā. Šim nolūkam ārvalstniekam dienā jāizdod vismaz desmit tūkstoši rubļu (aptuveni 140 eiro), ieskaitot nodokli, un jāsaņem čeks, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pie tam pirkumu summa vienā dienā vienā veikalā nevar būt mazāka par 10 tūkstošiem rubļu, ieskaitot nodokli. Šiem pirkumiem ārvalstniekam jānoformē īpašs čeks un jāsaņem muitā atzīme, kas apstiprina – ārvalstnieks izved no valsts iegādāto produkciju. 

Kompensāciju iespējams pieprasīt viena gada laikā kopš pirkuma dienas, taču preces jāizved no Krievijas trīs mēnešu laikā.

Sistēma tax free netiks attiecināta uz precēm, kam noteikts akcīzes nodoklis. Tāpat tiks publicēts produkcijas saraksts, par kuru nomaksātie nodokļi netiks kompensēti.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Vācija atjauno tirdznieciskās attiecības ar Krieviju

Pārbaudes režīmā mehānisms sāks darboties Maskavā, Sanktpēterburgā un Sočos. Līdz 2018. gada 1. oktobrim darbosies pagaidu kārtība, kādā tiks iesniegti pirkumu apstiprinošie dokumenti, kuri apliecina kompensācijas likumību. Vēlāk tās vietā stāsies automātiska datu apmaiņas sistēma.

"Pāreja uz elektronisko formātu ieplānota, ja projekts būs veiksmīgs. Par tā panākumiem vispirms jāspriež, ņemot vērā efektu no budžeta viedokļa. Iecere ir tāda, ka veikalos, kuri piedāvās tax free, tiks pārdots vairāk, tātad būs arī lielāki nodokļi budžetā," – pastāstīja Federālā Muitas dienesta vadītāja pirmais vietnieks Ruslans Davidovs.

Ziņu lente
0