Politika

Krievijas AM: GKS nav izdarījuši uzlidojumu Šafaha ciemam

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasРоссийская боевая авиация на авиабазе "Хмеймим" в Сирии
Российская боевая авиация на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija noliegusi vairāku rietumvalstu mediju publicēto informāciju par to, ka Krievijas aviācija esot izdarījusi uzlidojumu Šafaha ciemam Sīrijā.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka runa ir par kārtējo melu ziņu – uzlidojumi notiek tikai ārpus apdzīvotajām vietām, tikai pa starptautisko teroristisko grupējumu objektiem, un pirms uzbrukuma dati par minētajiem objektiem tiek vispusēji pārbaudīti, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. 

Iepriekš vairāki rietumvalstu mediji publicēja Londonā esošās "Sīrijas cilvēktiesību observatorijas" vadītāja Rami Abdela Rahmana paziņojumu – viņš apsūdzēja Krieviju par aviācijas uzbrukumiem Šafaha ciemam Sīrijā, kuru rezultātā it kā gājuši bojā vismaz 53 civiliedzīvotāji. 

Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Asads paziņoja par "Rietumu projekta" izgāšanos un pateicās Krievijai

Arī iepriekš Krievijai nepamatoti pārmesta civiliedzīvotāju bojāeja aviācijas uzbrukumu rezultātā Sīrijā. Piemēram, septembrī mediji ziņoja par uzbrukumiem Idlibas provincē. Krievijas AM noliedza šīs ziņas. AM oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs minēto informāciju, kas balstās uz anonīmiem "aculieciniekiem", nosauca par nepamatotu un norādīja, ka tā kalpo "an Nusras un tai pievienojušos grupējumu kaujinieku darbību informatīvajam aizsegam", vēstīja RIA Novosti

Bruņotais konflikts Sīrijā turpinās kopš 2011. gada marta. Valdības spēkiem pretī stājušies dažādu bruņotu formējumu kaujinieki. Pēc Sīrijas valdības lūguma Krievija atbalsta valdības bruņotos spēkus, kuri cīnās pret opozīcijas bruņotajiem kaujiniekiem, "Islāma valsts" (vairākās pasaules valstīs aizliegts teroristiskais grupējums) un citiem grupējumiem. Krievijas GKS lidmašīnas piedalās uzbrukumos kaujinieku pozīcijām.

2016. gada martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieņēma lēmumu par GKS grupējuma lielākās daļas izvešanu no Sīrijas sakarā ar uzdevumu sekmīgu izpildi. Pie tam Krievija neatteicās no savām saistībām – bruņojuma un militārās tehnikas piegādes Sīrijas valdībai un militāro speciālistu apmācības, turklāt joprojām strādā aviācijas bāze Hmeimimā un JKF materiāltehniskā nodrošinājuma punkts Tartusā. Sīrijā sekmīgi strādā arī Krievijas izveidotais karojošo pušu samierināšanas centrs.

Ziņu lente
0