Dāsnā Lietuva nolēmusi uzdāvināt Ukrainai ieročus

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasKalašņikova automāts
Kalašņikova automāts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva plāno nodot Ukrainai bruņojumu aptuveni 1,93 miljonu eiro vērtībā.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. "Lietuvas valdība pieņēmusi lēmumu bez atlīdzības nodot Ukrainas Aizsardzības ministrijas īpašumā materiālās vērtības par summu 1,931 miljonu eiro apmērā uz 2017. gada 1. oktobri," — teikts Aizsardzības ministrijas publicētajā projektā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Polija informē par tiesībām uz reparācijām no Krievijas par 1921. gada "Rīgas miera līgumu"

Lēmuma pielikumā norādīts, ka Ukrainai tiks nodoti vairāk nekā 7 tūkstoši Kalašņikova automātu, gandrīz 2 miljoni patronu, vairāk nekā 80 ložmetēju, vairāki mīnmetēji, prettanku ieroči un cita militārā tehnika.

Lietuvai bruņojums izmaksāja vairāk nekā 3 miljonus eiro. Pirmo reizi Lietuva nodeva Ukrainai bruņojumu 2014. gadā, atgādināja RIA Novosti.

Līdz šī gada 4. decembrim minēto Lietuvas valdības lēmumu izskatīs Finanšu ministrija un Ārlietu ministrija.

Labo roku stiepj pēc dāvanām, ar kreiso izdala

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, Lietuvas iedzīvotāju genocīda un pretošanās pētījumu centrā beidzot ir parādījies speciālists, kam uzdots precīzi aprēķināt padomju "okupācijas" radītos zaudējumus. Iepriekš 1995. gadā nodibināta komisija novērtēja "okupācijas" kaitējumu 23 miljardu eiro apmērā. Pēc tam tika pieņemts likums, kas paredzēja visiem spēkiem veicināt zaudējumu atlīdzināšanu, taču tas nedarbojas. Viss palicis uz papīra — neviena Lietuvas valdība nav riskējusi oficiāli izstādīt rēķinu Maskavai.

Krievijas valdība uzskata par neapšaubāmu faktu, ka Lietuvas viedoklis par kompensāciju, ko nāktos maksāt Krievijai, Padomju Savienības tiesiskajai mantiniecei, par zaudējumiem, kas it kā esot nodarīti Lietuvas Republikai laikā, kad tā bija PSRS sastāvā, ir prettiesisks un vienkārši absurds.

Ziņu lente
0