Krievijas ārlietu ministra diplomātiskie joki un amizantas situācijas

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir talantīgs diplomāts, taču labi pazīstama ir arī viņa humora izjūta un asprātība.

Par godu Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizītei Erevānā Sputnik Armēnija piedāvāja lasītājiem Krievijas diplomāta joku, asprātīgu izteicienu un kuriozu situāciju izlasi.

Pārrunu grāda celšana

2016. gada septembrī žurnālisti vairāk nekā 14 stundas gaidīja Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Džona Kerija pārrunu noslēgumu Ženēvā. Diplomāts uzcienāja nogurušos mediju pārstāvjus ar picu un vodku.

Vispirms viņš atnesa žurnālistiem sešas picas ar sieru un atzīmēja, ka tā ir amerikāņu delegācijas dāvana. Pēc 10 minūtēm Lavrovs pavaicāja: "Kurš grib vodku?" un nodeva žurnālistiem divas pudeles, piebilzdams, ka tā ir dāvana no Krievijas ĀM.

Vēderaina diplomātija

Krievijas ārlietu ministra un "Komsomoļskaja pravda" žurnālistu sarunas laikā atskanēja tālruņa zvans: sieviete ieteica, ka diplomātijas pārstāvjiem nevajadzētu būt ar trīskāršām pazodēm, milzīgiem vēderiem, nepatīkamiem vecmodīgiem kostīmiem. "Viņi taču pārstāv lielu valsti, tas ir ļoti svarīgi," — piebilda sieviete.

Žurnālists pavaicāja: "Ko teiksiet, Sergej Viktorovič?", taču Lavrovs nomaskēja savu solidaritāti ar vārdiem: "Jautājuma taču nebija."

No diplomāta dzirdu

Pirmā kanāla ēterā Ivans Urgants ieteica Lavrovam testu: viņam bija maksimāli diplomātiski jāatbild uz provokatīviem jautājumiem, nesakot ne "jā", ne "nē".

— Vai jūsu praksē ir bijis tā, ka Ņujorkā jūs piekrāpj restorānā, un jūs piedraudat ar kodolieročiem?— pavaicāja Urgants.

— Mēs centāmies panākt, lai dzeramnauda izslēgtu jebkādu krāpšanos, — attrauca Lavrovs.

Gudrības aprēķins

Pirms pārrunām Maskavā ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pauda cerību, ka sarunas būs sekmīgas, un, izmantojot gadījumu, apsveica Lavrovu dzimšanas dienā.

"Ceru, ka šis datums dāvās tev papildu gudrību pārrunās," — piebilda Kerijs.

Lavrovam nenācās grūti atbildēt:

— Paldies, Džon, taču, ja gudrība mērojama ar dzimšanas dienu skaitu, man tevi panākt neizdosies.

Sāka nākt labas kārtis…

Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam izdevās sastādīt formulu, kas noteic rietumu ierēdņu un preses attieksmi pret Krieviju. "Primakova lasījumu" laikā politiķis pastāstīja anekdoti par Čapajevu un labi pazīstamu kāršu spēli.

"Vai atceraties anekdoti par to, kā Vasilijs Ivanovičs Čapajevs devās uz Montekarlo? Kad (spēlētāji — red.) sāka stāstīt, cik kuram punktu, viens atbildēja: "Man ir 21." Čapajevs saka: "Parādi." Viņam atbild: "Pie mums pieņemts ticēt uz vārda." Un te nu Vasilijam Ivanovičam sāka veikties…"

Nekaunīgā Krievija

Preses konferencē ANO Ņujorkā 2014. gadā anekdošu mīļotājs Lavrovs pastāstīja žurnālistiem internetā izlasītu joku.

"Redzēju internetā joku: Krievijas Federācijas un kaimiņvalstu kartē ar punktiņiem vai zvaigznītēm apzīmētas amerikāņu bāžu atrašanās vietas. To bija apmēram simt. Un paraksts: Krievija palikusi pavisam nekaunīga, piebīdījusi savu teritoriju tik tuvu mūsu armijas bāzēm."

Nodevīgais mikrofons

Preses konferencē, kas bija veltīta sarunām ar Saūda Arābijas ārlietu ministru, runas tulkojuma laikā Lavrovs klusiņām noteica: "Debili, *****"!

Ministra vārdi kļuva dzirdami tikai tāpēc, ka konferences moderators bija aizmirsis izslēgt mikrofonu.

Piedauzīgās dejas

Reiz ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons salīdzināja ASV un KF attiecības ar tango un piebilda, ka negribētu dejot ar Lavrovu.

Lavrovs atbildēja viņam raksturīgajā stilā, un viņa frāze kļuva par īstu hitu: "Mana māte arī aizliedza dancot ar puikām."

Aizkars

Intervijā "Radio Rossija" Krievijas ārlietu ministrs brīdināja par risku, ar ko var saskarties rietumvalstis, ja nolems nošķirties no Krievijas ar jaunu "dzelzs aizkaru": "Ja nolaidīs dzelzs aizkaru, var netīšām sev kaut ko saspiest."

Ziņu lente
0