Ēģiptē notika terora akts mošejā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasĒģipte
Ēģipte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terora akta rezultātā gāja bojā apmēram 305 cilvēki, vairāk nekā 130 cietuši; teroristi pastrādāja uzbrukumu lūgšanu laikā, pēc sprādziena viņi šāva uz panikā bēgušajiem cilvēkiem un ātrās palīdzības mašīnām.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Teroristi uzspridzināja spridzekli piektdienas lūgšanas laikā er-Rovdas mošejā, kura atrodas uz rietumiem no El-Arišas pilsētas Ēģiptes ziemeļos, vēsta RIA Novosti.

Par terora akta upuriem kļuvuši apmēram 305 cilvēki, vairāk nekā 130 cilvēki guvuši ievainojumus. Aculiecinieki ziņo, ka kopējais lūdzēju skaits mošejā varēja sastādīt apmēram 500 cilvēkus.

Разрушенный дом в сирийском городе Арак - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV koalīcija uzstādījusi civiliedzīvotāju slepkavību rekordu

Vairāk nekā 10 teroristu ielauzās mošejā lūgšanu laikā. Uzspridzinot spridzekli, viņi sāka apšaudīt ārā skrējušos cilvēkus. Saskaņā ar ziņojumiem, teroristi tāpat apšāva ātrās palīdzības mašīnas, kuras glāba ievainotos no sprādziena vietas.

Ēģiptē uzsludinātas trīs dienu sēras sakarā ar daudziem sprādziena upuriem, visās valsts provincēs pastiprināti drošības pasākumi.

Er-Roudas mošeja ir lielākā Sinajas pussalas ziemeļos. Tā atrodas pie starptautiskās šosejas Bir-el-Abdas ciematā, uz rietumiem no El-Arišas. Mošeju apmeklē simtiem vietējo  iedzīvotāju.

Islāma ekstrēmisti pirmo reizi ilgā laikā pastrādāja uzbrukumu musulmaņu mošejai. Iepriekš teroristi Ēģiptē veica uzbrukumus militārajiem un policistu objektiem, kā arī Ēģiptes koptu kristiešiem.    

Ziņu lente
0